2021. december 2. csütörtök
Kezdőlap Rólam

Rólam

Kedves Látogató!

Dr. Láng Zsolt vagyok, a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője, valamint a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség budapesti választmányának elnöke.

Születésem óta a II. kerületben élek, s mióta az eszemet tudom, rajongok érte. Nős vagyok, két fiúgyermek édesapja.

A Marczibányi téri Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola elvégzése után a budai Toldy Ferenc Gimnáziumban érettségiztem. Az Államigazgatási Főiskolán, majd az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán szereztem diplomát. 1995-2006 között egy nemzetközi szállítmányozási cég magyarországi irodáját vezettem. A II. kerületi önkormányzat munkájában 1994-től vettem részt, kezdetben bizottsági szakértő tagként, majd 1998-tól egyéni képviselőként. Keveseknek jutó megtiszteltetés volt számomra, hogy a II. kerületben élők 2006-ban, 2010-ben és 2014-ben is polgármesterré választottak. 13 évig tartó megbízatásom alatt mindvégig azon dolgoztam, hogy ennek a bizalomnak eleget tegyek.

A 2019-es önkormányzati választásokat követően felkérést kaptam Miniszterelnök úrtól a fővárosi Fidesz-KDNP frakció vezetésére, melyet örömmel vállaltam el, így képviselőtársaimmal együtt folyamatosan azon dolgozunk, hogy közgyűlési és bizottsági munkánk során méltóképp tudjuk képviselni a Budapesten élők érdekeit.

A II. kerület továbbra is kiemelt helyet foglal el a szívemben, de Budapest egésze épp oly fontos számomra, hisz ez mindannyiunk fővárosa, melyre közösen kell vigyáznunk! Ennek okán töretlenül igyekszem tenni azért, hogy városunk egyre szebb és biztonságosabb, egyben aktív közösségek által szervezett, izgalmas otthon legyen.

A továbbiakban is számíthatnak rám az együtt gondolkodásban, a jó kezdeményezések felkarolásában és az építő munkában!

Galéria