Verses ünnep Ákossal

101

A magyar kultúra napjára a II. Kerületi Önkormányzat Kovács Ákos Kossuth-díjas énekes Arany János verses estjével emlékezett pénteken a Klebelsberg Kultúrkúriában.

Az eseményen Láng Zsolt polgármester köszöntőjében elmondta, 1823. január 22-én tisztázta le Kölcsey Ferenc a Himnusz kéziratát, erre a jeles eseményre pedig méltó és izgalmas programmal kívántak emlékezni. Hozzáfűzte, az énekes ezer szállal kötődik a kerülethez, Hidegkúthoz: gyermekei itt tanulnak, évek óta a Kultúrkúriában készül koncertjeire és a közelmúltban kerületünkben épült fel stúdiója.

„Ákos verses estjével a világ számtalan pontját fellépett már, öröm, hogy most nálunk köszönthetjük” – mondta a polgármester. Végül Szerb Antal írót, irodalomtörténészt idézte, aki így írt Aranyról: „Minden szál hozzá vezetett, és minden szál tőle vezet, a magyar szellemi életnek ő a sugárzási központja.”

Az eseményen részt vett Varga Mihály miniszter, országgyűlési képviselő, Illés Boglárka helyettes államtitkár, valamint Biró Zsolt és Riczkó Andrea önkormányzati képviselők is. 

 

A lokál.hu oldalon megjelent cikk