Véget ért a II. Pesthidegkúti Sörfesztivál

123

Remek hangulat, nagyszerű előadók, jókedv és vidámság várta három napon át a sörfesztivál résztvevőit Pesthidegkúton. 

Az eseményre meghívást kapott testvérvárosunk, Mosbach négytagú delegációja is. A fesztivált a Klebelsberg Kultúrkúria udvarán felállított sátorban rendezték meg a II. Kerületi Önkormányzat és a II. Kerületi Német Önkormányzat szervezésében. 

A fesztivált Láng Zsolt és Michael Keilbach polgármester nyitották meg: a pesthidegkúti német hagyományok és az összetartozás jelképeként közösen verték csapra a söröshordót. A számos vendég között Dankó Virág alpolgármester és Dézsiné Überhardt Katalin, a II. Kerületi Német Önkormányzat elnöke is részt vett a háromnapos mulatság megnyitóján.

Pénteken és szombaton több előadásnak is tapsolhatott a közönség. Fellépett a Die Werischwarer Teufel harmonikaduó, a Pilisszentiváni Német Nemzetiségi Tánccsoport, a pilisvörösvári Die Adlersteiner zenekar, a Pomázi Tűzoltózenekar, Sill Gábor és Zsófia, a Szigetszentmiklósi Dalkör, a Szári Fúvósok, a Széri Tánccsoport, a pilisvörösvári Die Spatzen zenekar, a szigetcsépi Überraschung Tánccsoport, és nem utolsó sorban a Pesthidegkúti Német Dalkör.