Változtatási tilalom a második kerületi kórházak területén

104

"Garanciát szeretnénk arra, hogy azokon a területeken bármi is történik, abba nekünk beleszólásunk legyen. De az elsődleges célom nekem, mint polgármesternek az, hogy ezzel talán még segíthetek mind a két intézményen, és talán nem teszem annyira vonzóvá a különböző esetleges befektetők számára ezeket a területeket, hogyha ők most nem tudnak szabadon terveket szövögetni" – mondta Láng Zsolt.

Abba a kerületi önkormányzat nem szólhat bele, hogy eladják, vagy átszervezzék az intézményeket, így például magánkórházakat is ki lehetne alakítani a döntés ellenére. Az önkormányzatnak arra van hatásköre, hogy ne lehessen lebontani, vagy átépíteni az épületeket, illetve meghatározhatja, hogy mi működhet a területen – hangsúlyozta a polgármester.

Láng Zsolt elmondta, hogy semmilyen szakmai érvet nem látnak az intézmények megszüntetése mellett, így ingatlanspekulációra gyanakodnak, hiszen az egy, illetve negyven hektáros ingatlanok a budai hegyek értékes részén fekszenek.

A II. kerület képviselő-testülete csütörtökön döntött az építési és változtatási tilalomról, egy tartózkodással, egyhangúan fogadták el a képviselők a polgármesteri javaslatot – mondta Láng Zsolt.

Kedden a Budai Gyermekkórház bezárása ellen a KDNP az érintett települések polgármestereivel közösen tüntetett, az intézmény bejárata elé fémkordont emeltek. Szerdán a Fidesz-MSZP-SZDSZ-politikusok együtt emelték fel szavukat a gyermekkórház bezárása.

Sajtóhírek szerint a szaktárca egyik intézménybe sem javasol aktív ágyakat, a minisztériumban folyamatos egyeztetések vannak a kérdésről.

http://www.mno.hu/index.mno?cikk=397474&rvt=2&norel=1&PHPSESSID=7ad5ef954814dfe2bd88b30a8f5492f1&pass=2