Ünnepvárás a rendelőintézetben

103

A II. Kerületi Önkormányzat Egészségügyi Szolgálata karácsony közeledtével évről évre hangulatos ünnepséget rendez az intézet dolgozóinak, ahová a kerület vezetőit is vendégül hívják.

Ez alkalommal Láng Zsolt polgármester, Dankó Virág alpolgármester és Szalai Tibor jegyző vettek részt az önkormányzat képviseletében a lélekemelő eseményen. A „Kapás karácsonyok” állandó szervezője és rendezője, a II. Kerületért Emlékéremmel kitüntetett reumatológus főorvos, dr. Törös Edit idén is rendkívül színvonalas műsort állított össze. Az eddigi szokásokat megtartva neves előadók és ifjú tehetségek varázsoltak ünnepi hangulatot a rendelőintézet falai közé. A fellépő művészek mind visszatérő vendégei a karácsonyi rendezvényeknek: Dévai Nagy Kamilla és Beregszászi Olga dalokkal köszöntötték a közönséget, Mohai Gábor Fekete István egy novelláját olvasta fel és Petőfi-verseket szavalt, Járdányi Gergely nagybőgőművész pedig a Kodály-évre is emlékezve Kodály Magyar rondó című művét játszotta el.

A kulturális műsort követően a Kapás utcai rendelőintézet megjelent dolgozóit Láng Zsolt polgármester köszöntötte. Beszédében emlékeztetett arra, hogy ebben az évben végre több figyelem jutott az egészségügyre. Példaként említette a Budai Irgalmasrendi Kórházat és a Szent Ferenc Kórházat, amelyek új épületszárnnyal bővülhetnek, illetve azt, hogy az Egészséges Budapest Program keretében a Szent János Kórház és a Kútvölgyi Kórház felújításával a budaiaknak korszerű egészségügyi intézményük lesz. Szintén ennek a programnak köszönhető a II. kerület legnagyobb egészségügyi fejlesztése, a kormány támogatásával az önkormányzat Frankel Leó úti telkén felépülő, új egészségügyi központ létesítése, ami fontos mérföldkő lesz az itteniek ellátásában.

A karácsonyi ünnepség ezúttal is, mint minden évben alkalmat adott arra, hogy Dr. Polák László, az intézet főigazgatója átadja az Év részlege-címet, amelyben idén a kiemelkedő munkát végző tüdőgondozó részesült. Az elismerést a részleg vezetője, a rendelőintézet orvosigazgatója, dr. Huszár Tamás vette át.