Új szolgáltatás: ingyenes közterületi WI-FI

68

A II. Kerületi Önkormányzat új szolgáltatásként ingyenes internet elérési lehetőséget kínál áprilistól a Mechwart ligetben és a Lövőház utcában. A II. Kerület Kártyával hosszabb ideig kapcsolódhatunk a világhálóra.

A II. Kerületi Önkormányzat új szolgáltatásként ingyenes internet-kapcsolódási lehetőséget kínál áprilistól több közterületén – tudtuk meg Láng Zsolt polgármestertől a rendszer beüzemelése alkalmából tartott sajtótájékoztatón április 25-én.

Láng Zsolt a Mechwart ligetben tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a közösségi terek által nyújtott szolgáltatásokat folyamatosan bővíteni szeretnénk.

– Áprilistól ingyenes WI-FI internet-elérést teszünk lehetővé itt a Mechwart ligetben és a Lövőház utcában – emelte ki Láng Zsolt. – A vendégek, illetve a turisták naponta fél óráig, míg a II. Kerület Kártyával rendelkezők két órán keresztül vehetik igénybe az ingyenes internet szolgáltatást. Ezzel is segíteni szeretnénk az erre járó külföldieket a tájékozódásban, a kerületieket a gyors információszerzésben vagy éppen az ügyintézésben. A II. kerületben most üzembe helyezett ingyenes WI-FI- szolgáltatás révén lehetővé válik, hogy pár perc alatt megtaláljuk a keresett utcát, vagy – ha arra van szükség – egy költő életrajzát, egy matematikai képlet levezetését, a legfrissebb híreket, az aktuális mozi- és színházi műsort.

A rendszer kiépítése egymillió forintba került. A szolgáltatás egységes hitelesítő szerverről fut, a két területen összesen 17 műszaki eleme van, melyből összesen 6 átjátszó és szektorantenna. A WI-FI- hálózat üzemeltetését a II. Kerületi Városfejlesztő Zrt. végzi, amelynek munkatársai továbbra is monitorozzák a rendszert annak érdekében, hogy a tényleges  felhasználói szokások alapján – például hol és mennyien csatlakoznak rá– szükség szerint továbbfejlesszék azt.

A polgármester külön kiemelte, hogy a felhasználói támogatást és a kerület kártyás használathoz szükséges WI-FI- regisztrációt a Városfejlesztő és a MEREK rehabilitációs foglalkoztatási programjában részt vevő mozgássérült kollégák végzik a Keleti Károly utcában.

Várhatóan újabb közterületeket kapcsolnak be a most elindított rendszerbe. Előreláthatólag még az idén ingyenes WI-FI- elérést tesznek lehetővé a pesthidegkúti Bánffy György Emlékparkban.

A szolgáltatás a Mechwart ligetben és a Lövőház utca sétálóutca szakaszán vehető igénybe. Vendégként naponta 30 percig, II. Kerület Kártyával 120 percig használható a köztéri WI-FI. Ez utóbbi esetén telefonon vagy személyesen regisztráltatni kell a kártyaszámot a II. Kerületi Városfejlesztő Zrt. ügyfélszolgálatán. (1024 Budapest, Keleti Károly u. 15/a, tel.: 06 1 599-9222). Ezt követően a kártyaszám lesz a felhasználónév, amellyel a rendszerre csatlakozhatunk. A 30, illetve a 120 percet meg lehet szakítani, a rendszer regisztrálja belépőt, és napi szinten ellenőrzi a világhálón töltött időt. A szolgáltatással kapcsolatban a wifi@vf2.hu email címen adnak segítséget.

 

Hivatkozások:

A Fidesz honlapján „Ingyenes wifit indított a II. kerület” címmel 2012. április 25-én megjelent cikk

Az Informatika a Társadalomért Egyesület portálján 2012. április 25-én megjelent cikk „Ingyenes közterületi wifit indított a II. kerület”címmel

A HVG portálján „Ingyenes wifi a II. kerületben” címmel megjelent cikk

A Magyar Hírlap Online portálon 2012. április 25-én „Elindult a II. kerületben a közterületi ingyenes Wi-Fi” címmel megjelent cikk

2012. április 25-én a Magyar Nemzet Online portálon megjelent hír „Ingyenes a Wi- Fi a II. kerületben” címmel

A Turizmus Online portálon „Ingyen Wi-Fi a II.kerületben” címmel megjelent cikk

Az IT Mánia portálon megjelent hír-„Ingyenes a Wi-Fi a II. kerületben”

A Budapest Info portál „Ingyenes internetelérés a Mechwart ligetben és a Lövőház utcában” című cikke

A noplaza.hu portálon megjelent hír-„Ingyenes wifit indított a II. kerület”