Új sportpályát avattak a Virág Árok Óvodában

71

Felavatták a Virág Árok 15. szám alatti óvoda udvarán az új, műfüves sportpályát május 30-án. A pálya a szülők és az önkormányzat támogatásával épülhetett meg.

Az óvodások zenés-táncos műsorát követően Láng Zsolt polgármester vágta át kis segítőivel a nemzetiszínű szalagot, és adta át a gyerekeknek a kényelmesebb és biztonságosabb mozgást lehetővé tevő létesítményt. Beszédében örömét fejezte ki, amiért a sportpálya a szülők és az önkormányzat összefogásából és közös finanszírozásában készülhetett el. A műfüves pálya kialakítására azért esett a választás, mert az igazi gyep nem bírja azt az igénybevételt. Tavaly a Virág árok 8. szám alatti épület 60 négyzetméteres sportpályája készült el.

Az eseményre az óvodát fenntartó önkormányzat Művelődési Irodájának vezetője, Ötvös Zoltán, valamint a területi önkormányzati képviselő, Gór Csaba is ellátogatott. Az óvoda vezetője, Derzsényi Imréné számára kettős ünnep volt a május végi nap. A műfüves sportpálya átadása előtt, aznap délelőtt Pedagógusnap alakalmából Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől kiemelkedő óvodapedagógiai munkájáért, az óvodapedagógus képzés terén végzett kiemelkedő oktatói munkája elismeréseként Brunszvik Teréz-díjat.

 

Hivatkozás:

A budapestinfo.eu honlapon közzétett hír – Új sportpályát adtak át a II. kerületi Virág Árok Óvodában