Új Mozgásszervi Rehabilitációs Központ

70

 A Vízivárosi, belső kerületrészben magasabb az idősek aránya, s leginkább őket érintik a mozgásszervi betegségek. Az ő ellátásukban jelentős előrelépést jelent a Henger utcai új központban történő betegellátás.

– A Kapás utcai gyógytorna és fizikoterápiás részleg nem egyszerűen csak átköltözik a Henger utcába, hanem számos, olyan új szolgáltatással bír – az Önkormányzat anyagi támogatásának köszönhetően -, melyek a Kapás utcai helyszínen megvalósíthatatlanok lettek volna – mondta dr. Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere.

 

 

A fizikoterápiás részleg új műszerekkel is bővül. A komplex ellátás érdekében beindul az úgynevezett „rekeszes galván” kezelés, amelyre kerületszerte nagy az igény. A vadonatúj, és az országban kevés helyen megtalálható mágnes-terápiás ágy minden mikrocirkuláció (a legkisebb erekben történő véráramlás) javítására szolgáló kóresetben használható, 10 kezelőfülkében, váltott műszakokban tudják fogadni és kezelni a betegeket.

A kibővített gyógytornateremben új, vállmozgató-készülék, függesztő-készülék és szobakerékpár valamint új bordásfalsor várja a gyógytornára érkező betegeket, csoportos és egyéni gyógytorna lehetőséggel. A Parkinson-tornával sok, fájdalommal küszködő beteg részére késlelteti és javítja ezt a krónikus betegséget. Emellett mostantól az orvosi gyógymasszázst is igénybe vehetik a rászorulók.

A II. kerület betegei között nagyon sok az idős, a mozgássérült, a kizárólag kísérővel, esetleg kerekesszékkel közlekedő, akik számára az akadálymentesített létesítmény megkönnyíti a komplex szolgáltatások kulturált körülmények közötti igénybevételét, amely méltó a II. kerület igényeihez és a gyógyításra szoruló városlakókhoz.

A szolgáltatásokat kizárólag szakorvosi beutalóval lehet igénybe venni, előre egyeztetett időpontban.

 

Hivatkozások:

MTV – Budapesti Regionális Híradó

weborvos.hu – Regionalis hirek