Új körforgalmat építenek a Kapy utcánál

59

Új körforgalmat épít ki a II. kerületi önkormányzat a Kapy utca – Törökvész út – Csatárka út találkozásánál található forgalmas csomópontban, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pedig felújítja a Kapy utca és a Csévi utca burkolatát – közölte a BKK csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a munkák augusztus 28-án kezdődtek, és várhatóan november végére fejeződnek be, a két beruházás egymáshoz igazítva valósul meg. Az első időszakban a közművek kiváltását és a járdaszegélyek átépítését végzik, ezért részleges sávlezárásokra kell számítani a helyszínen. Ezután az útburkolat cseréjére kerül sor. A szegélyépítés első ütemének végére – várhatóan szeptember közepére – a jelzőlámpát elbontják, a közúti forgalom ezután ideiglenes forgalmi rend szerint halad majd.
A körforgalmú csomópont építési munkáival egyidejűleg a Kapy utca és a Csévi utca új burkolatot kap. A szeptember 10-étől kezdődő szegélyépítési munkák a forgalomban fennakadást várhatóan nem okoznak, de a marás és az aszfaltozás alatt időszakosan jelentősebb forgalomkorlátozások várhatóak.

 

Hivatkozások:

Nagy dolgok történnek a II. kerületben – adta hírül a hvg.hu

Új körforgalmat kap Budapest – olvasható a Magyar Nemzet honlapján

Közútfejlesztés a II. kerületben címmel jelent meg a hír az Observer honlapján

Új körforgalmat építenek Budapesten a Kapy utcánál – ECHO TV

Közútfejlesztés Budapesten a II. kerületben – adta hírül az OrientPress Hírügynökség