Új iskola épül kerületünkben

100

A pesthidegkúti Gyermekek Háza Alternatív Alapozó Program – amely jelenleg a Klebelsberg iskolában működik egy-egy osztállyal nyolc évfolyamon – új, önálló épületbe költözik, és gimnáziumi tagozattal bővül.

A szülői közösség és a II. Kerületi Önkormányzat kezdeményezésére a magyar kormány 3,6 milliárd forintot biztosít a Völgy utca 20-22. alatti, több éve üresen álló épületegyüttes felújítására – jelentette be Varga Mihály miniszter, a 4-es választókerület országgyűlési képviselője, Láng Zsolt II. kerületi polgármester és Hajnissné Anda Éva, a Közép-Budai Tankerületi Központ igazgatója.

A tervek szerint a 2019/2020-as tanév lehet az első, amit már itt kezdhetnek a Gyermekek Háza diákjai. Az II. Kerületi Önkormányzat vállalta az épületegyüttes teljes körű megújításának és az iskolai funkciók elhelyezésének építészeti megoldását célzó koncepcióterv, valamint az engedélyezési és kivitelezési tervdokumentáció elkészítését és finanszírozását. Az eseményen mások mellett részt vett Dankó Virág alpolgármester, Lányi Marietta, a Gyermekek Háza programvezetője, Rósa Viktor, a Klebelsberg iskola igazgatója, valamint a képviselő-testület tagjai.

 

Hivatkozások:

Magyar Idők

hiradó.hu

Magyar Hírlap

demokrata.hu

kormány.hu

profitline.hu

orientpress.hu

Hegyvidék TV

MTVA Híradó – 25.58-tól

lokál.hu