Új épületszárny a Fillérben

85

Az önkormányzat beruházásában három ütemben zajlik a Fillér utcai Általános Iskola felújítása. A rekonstrukció már régóta esedékes volt, hiszen az intézményben huszonöt éve még négyszáz diák tanult, ma pedig ötszáz gyerek ül a padokban. Kerekes Zsolt igazgató az avatóünnepségen elmondta, hogy a helyhiány miatt a testnevelésórákat gyakran csak a folyosókon tudták megtartani.

A felújítás első ütemében korszerűsítették az elektromos hálózatot, és kerekesszékkel is járhatóvá tették a földszintet. A leglátványosabb változás mégis az új épületszárny megépítése volt. A többszintes épület meghosszabbításával két tanteremnyi és egy tornateremnyi helyet nyertek. A beruházás teljes egészében önkormányzati finanszírozásban valósult meg. Az első fázis mintegy 260 millió forintos ráfordítást igényelt.

A nemzetiszínű szalag átvágását megelőzően Láng Zsolt polgármester beszédében hangsúlyozta, hogy a II. kerület az országra jellemző nehéz anyagi körülmények ellenére az oktatási ágazat fejlesztését is fontosnak tartja. Amíg máshol iskolákat, óvodákat zárnak be, addig a kerületben bővülnek férőhelyek. A polgármester hozzáfűzte: nem mindegy, hogy a diákok milyen környezetben folytathatják tanulmányaikat. A Fillér utcai iskola felújítása tanuló, tanár és szülő számára egyaránt fontos lépés.

Az intézmény rekonstrukciója várhatóan a nyári szünetben folytatódik.