Tűzoltó játszótér épült a II. kerületben

112

Elkészült a II. kerület első, saját fenntartású tematikus, tűzoltó játszótere a Vérhalom téren. 

Ma délelőtt Láng Zsolt polgármester a II. kerületi hivatásos tűzoltókkal együtt adta át az eszközöket, amelyek a lánglovagok kalanddal teli világába varázsolják a gyerekeket. 

A Tűzoltó játszótér kialakítása során 14 új játszószert építettek. Létesítettek többek között egy tűzoltóállomást tűzoltócsővel, tűzoltócsappal és csúszdával. A helikopterleszálló öntött gumiburkolatú, ugyanúgy, mint a kialakított közúthálózat, és természetesen helyet kaptak az elmaradhatatlan tűzoltóautók is. – A gyerekek biztonságáról a játszóeszközök alatt és között ütéscsillapító burkolat (öntött gumi burkolat, homok, műfű) gondoskodik, melyek egyben útként kötik össze egy elképzelt város különböző helyszíneit – mondta az átadón Láng Zsolt polgármester. A 2-8 éves korosztálynak készült játszótéren rönkfa szegéllyel keretezett ágyások is épültek, melyekbe élő, tüzet imitáló dísznövényeket ültettek. A játszóteret kerítés, valamint futópálya keretezi, tavasztól térfigyelő kamerával őrizteti a II. kerület a területet. 

A parkban már közel 100 éve, 1919-ben játszótér állt, így ez a főváros egyik legrégebbi játszótere. A II. Kerületi Önkormányzat novemberben elvégzett, 60 millió forintos beruházása keretében nemcsak a tűzoltó játszóeszközökkel bővült a játszótér, hanem a területen lévő többi eszköz is megújult. A kerület az őszi felújítások során összesen 140 millió forintot fordított a parkjainak, játszótereinek fejlesztésére, bővítésére. A II. Kerületi Önkormányzat jelenleg 20 játszóteret és 22 pihenőparkot tart fent.

 

Hivatkozások:

A játszótér átadása megtekinthető a Hegyvidék Televízió november 23-i műsorában

A Karc FM Rádió reggeli adásában elhangzott interjú

Tűzoltó játszótér épült a II. kerületben – olvasható a demokrata.hu oldalán

Az új játszótér avatásáról a Lokál is hírt adott

A hír.ma is beszámolt az elkészült tűzoltó tematikájú játszótérről

A tematikus játszótérről az origo.hu is hírt adott

Tűzoltó tematikájú játszóteret avatott a II. kerület – írja a ma.hu

Megjelent a csaladinet.hu oldalán, Lánglovagok birodalma címmel

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján található cikk