Több jutna az önkormányzatok működésére

63

Láng Zsolt úgy módosítaná a jövő évi költségvetési törvényjavaslatot, hogy a települési önkormányzatok működésének támogatására fordítható összeget 25 milliárd forinttal emelné, a szerkezetátalakítási tartalékot pedig ugyanennyivel csökkentené.

Az Országgyűlés honlapján olvasható, a 2013-as költségvetési törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatban a fideszes képviselő ezt azzal indokolja, hogy az önkormányzati rendszer átalakításának folyamata komolyabb fennakadás nélkül zajlik, az tehát nem kíván meg a költségvetési tervezetben szereplő, ilyen mértékű forrást. Az átmenet során felmerülő általános önkormányzati feladatok biztosítására szánt összeg azonban nem elégséges a zökkenőmentes működéshez, ezért a javasolt emelés indokolt annak érdekében, hogy forráshiány miatt működési zavarok ne lépjenek fel.

Javaslata értelmében a települési önkormányzatok működésének támogatási előirányzata 132 milliárd 897 millió forintra emelkedne, míg a szerkezetátalakítási tartalék előirányzata 35 milliárdról 10 milliárdra csökkenne.

(MTI)

Hivatkozások

A Magyar Nemzet honlapján megjelent cikk

A Világgazdaság online portálon közzétett hír

Az Echo Tv internetes portálján olvasható hír

A Magyar Online portálon közzétett cikk

A szegedma.hu internetes portálon olvasható cikk