Több ezren az első sörfesztiválon

105

Szeptember 29-30-án rendezte meg az I. Pesthidegkúti Sörfesztivált a II. Kerületi Önkormányzat, a II. Kerületi Német Nemzetiségi Önkormányzat, valamint a Klebelsberg Kultúrkúria. A program jó hangulatban, több ezer látogató részvételével zajlott.


Már állt a sátor a Klebelsberg Kultúrkúria udvarán és a Pomázi Tűzoltó Zenekar is játszott szeptember 29-én este, amikor elsősorban a környékbeli érdeklődők szép számmal összegyűltek az első Pesthidegkúti Sörfesztivál megnyitójára. Az eseményre meghívást kapott német testvérvárosunk, Mosbach négyfős delegációja is.

Elsőként Láng Zsolt polgármester köszöntötte a hidegkúti sörbarátokat. Beszédében tréfásan utalt jó néhány évtizedes lemaradásunkra vendégeinkkel szemben, hiszen német földön már 1810-ben rendeztek sörfesztivált, mi pedig idén először. Köszönetet mondott a II. Kerületi Német Nemzetiségi Önkormányzatnak mint ötletgazdának, és reményét fejezte ki, hogy lesz még itt ötödik, sőt ötvenedik sörfesztivál is.

A megnyitóra ellátogatott a II. és III. kerület országgyűlési képviselője, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is, akit a mosbachi polgármesterrel, Michael Keilbachhal együtt Mihály-nap alkalmából is köszöntöttek. A miniszter a mértékletesség fontosságára hívta fel a sörsátor közönségének figyelmét, mint mondta, ha a mértékletesség mértéktelenségbe csap át, annak súlyos következményei szoktak lenni.

Michael Keilbach polgármester az egybegyűltek előtt örömét fejezte ki, amiért a delegáció tagjaival együtt ő is részese lehet a hagyományteremtő céllal megrendezett I. Pesthidegkúti Sörfesztiválnak. Majd egy német közmondással biztatott mindenkit a fogyasztásra: „A szomjúságot sörrel kell oltani”. A sörünnep szimbolikus megnyitásaként a két polgármester csapra vert egy hordót, és ezzel kezdetét vette a vasárnap estig tartó mulatság.

 

 

Hivatkozások:

Beszámoló az első hidegkúti sörfesztiválról – megjelent a Blikk című napilapban 2017. október 2-án

Pesthidegkúti Sörfesztivál – publikálta képünket a Magyar Hírlap

Kerületünk eseményéről az origo.hu is hírt adott

Ha­tal­mas siker az első hi­deg­kúti sör­fesz­ti­vál – írta a Ripost című napilap

A demokrata.hu is beszámolt a Sörfesztivál sikeréről