Tisztogatásba kezdtek Pokorniék

99

Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester úgy vélte: ha a kormányzati negyedre van pénz, akkor meg kell találni a forrásokat a Moszkva tér felújítására is.

A Fidesz alelnöke hozzátette: a fővárosi tulajdonban lévő, elhanyagolt közterületen hetente több millióan utaznak keresztül.

Nagy Gábor Tamás, Budavár polgármestere emlékeztetett arra, hogy Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter korábban azt mondta: a Moszkva tér felújítása szerepel a II. Nemzeti Fejlesztési Tervben, a dokumentum azonban nem tartalmazza a programot.

Egy év alatt semmi sem kezdődött el a Moszkva tér ígért rendbetételével kapcsolatban – mondta az InfoRádiónak Nagy Gábor Tamás.

Mint mondta, a stratégiai gondolkodás jeleit látva lenne nyugodt. Nagy Gábor Tamás hangsúlyozta, hogy a II. kerületi önkormányzat, a főváros és a kormány hármas együttműködésre van szükség a tér megújulásához, ám eddig csak a kerület részletes rendezési tervét fogadták el.

Az I. kerület polgármestere hozzáette: attól tart, hogy a Moszkva tér rendezése is beváltatlan választási ígéret marad.

Láng Zsolt, a II. kerület vezetője hozzátette: Demszky Gábor főpolgármester és helyettese, Horváth Csaba tavaly szeptemberben közleményben tett ígéretet arra, hogy 2007-ben érvényes építési engedélye lesz a beruházásnak.

Ábrahám Gergely, a gazdasági tárca szóvivője az InfoRádiónak elmondta, hogy Kóka János többször is lobbizott annak érdekében, hogy a beruházás bekerüljön az uniós támogatású projektek közé, és még mindig nem adta fel.

Az InfoRádió értesülései szerint a miniszter találkozót kért ez ügyben Bajnai Gordon kormánybiztostól és Demszky Gábor főpolgármestertől.

www.inforadio.hu