Templomkerti esték idén utoljára

68

Nemcsák Károly színművész és Tolcsvay Béla énekmondó Szép szerelmem, Magyarország című közös verses-zenés műsora volt a Templomkerti Esték elnevezésű programsorozat idei utolsó előadása. Az idei nyáron negyedik alkalommal, összesen hét jótékonysági estre látogathattak ki a nézők, hogy a kulturális élmény mellett adományaikkal a templom berendezéseinek felújítását támogassák. A mostani nyár bevételét a sekrestye legrégibb bútordarabjának restaurálására fordította a plébánia.

Az utolsó esten a köszöneté volt a főszerep. Esterházy László plébános, valamint Láng Zsolt polgármester, a programsorozat fővédnöke köszönetét fejezte ki Schmittné Makray Katalinnak, a rendezvény háziasszonyának, valamint Bődey Sándornak és Katalinnak a színvonalas, sokakat megmozgató események megszervezéséért, megrendezéséért. Láng Zsolt az eseményt záró beszédében annak nagyszerűségét hangsúlyozta, hogy az emberek egy szép cél, egy jó ügy érdekében össze tudnak fogni, ünnepi pillanatokat tudnak szerezni önmaguknak és a másiknak. Kiemelten fontosnak nevezte a közösségek szerveződésének, újraéledésének lehetőségét.

– 2007-ben tartottuk az első estet itt, Máriaremetén – emlékezett a polgármester. – Igazi öröm, hogy azóta, estéről estére többen jönnek el, megtelik a szabadtéri oltár előtti kis tér vagy a templom, és több százezer forintot ad össze a közönség a nemes célokra. A Templomkerti Esték rendezvénysorozat az összefogás kiemelten szép példája szűkebb hazánkban.