Teltházas kórustalálkozó a Móricz gimnáziumba

67

A II. kerületben működő egyházi kórusok XV., jubileumi hangversenyét május 9-én tartották a Móricz Zsigmond Gimnáziumban. Idén tíz kórus énekét hallgathatta a közönség.

A teltházas rendezvényen Láng Zsolt polgármester mondott köszöntőt, majd Pálúr János, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára orgonán adta elő Improvizáció című művét. A kórustalálkozón fellépett a Szent Angéla Iskola Öregdiák Énekkara (Országúti ferences templom), a Remetekertvárosi Szentlélek templom kórusa, a Máriaremetei Werner Kórus (Máriaremetei Bazilika), az Újlaki Sarlós Boldogasszony Kórus (Újlaki Sarlós Boldogasszony templom), a Palló Imre Kórus (Torockó téri református templom), a Hidegkúti Énekegyüttes (Széphalmi Jézus Szíve templom, Hidegkút Ófalui templom), az Irgalmasrendi kápolna Szkólája (Császárfürdői Szent István kápolna), a Megmaradás Kórus (Cimbalom utcai református templom), az Újlaki Szkóla és a Szent József Énekegyüttes (Újlaki Sarlós Boldogasszony templom) és a Szent Antal Kórus (Pasaréti Páduai Szent Antal templom).

A hangverseny zárásaként az egyesített kórus Ménesi Gergely vezényletével Franck: 150. zsoltár című művét adta elő. A műsorszámok között a polgármester minden kórusvezetőnek és a közreműködő művésznek megköszönte a részvételt a II. kerület egyik legkiemelkedőbb kulturális eseményén. Külön köszönetet mondott Raduj Klárának, aki 15 éve gondos szervezője a közkedvelt zenei seregszemlének. A Musica Sacra Civitatis kórushangversenyen részt vett Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter is.