Tavaszi nagytakarítás a kerületben

164

A polgármesteri hivatal munkatársai, önkormányzati képviselők, közösségek és magánszemélyek együtt takarítottak a II. kerületi közterületeken április 5-én.

Az idei II. Kerületi Nagytakarításon közös erővel vettek részt hivatali dolgozók, önkormányzati képviselők, helyi iskolák tanárai és diákjai, lakóközösségek, a Jane Goodall Intézet segítői, valamint a magánszemélyek április első péntekén.

A hulladékgyűjtéshez zsákot és kesztyűt biztosított a hivatal azoknak, akik vállalják az általuk jelzett terület megtisztítását. Előzetes egyeztetést követően az összegyűjtött hulladékot a hivatal elszállíttatja.

Az elvégzett munka és az eredmény magáért beszél, idén is több száz zsáknyi szemetet szedtek össze a takarítók, akik közül még a hétvégén is sokan folytatták a környezetvédelmi akciót.

A hivatal munkatársai, Láng Zsolt polgármester és Szalai Tibor jegyző mellett a II. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének tagjai közül is sokan részt vettek a szemétszüreten.

Egész évben segít a hivatal

Az akción túl a II. Kerületi Önkormányzat egész évben a lakók rendelkezésére áll és térítésmentesen biztosítja a takarításhoz szükséges kellékeket azoknak, akik önkéntes munkájukkal segítik a környezet megóvását és a kerület közterületeinek megtisztítását. A támogatás arra is kiterjed, hogy az összegyűjtött és zsákokba rakott szemetet a hivatal az előre egyeztetett helyszínekről elszállíttatja. Aki a rendszeres környezetvédelmi akción túl kedvet érez ahhoz, hogy segítsen megszabadítani a hulladéktól az általa ismert szemetes környezetet, és ehhez az önkormányzat támogatását kéri, az eszközigényét Kiss Tamás Attila környezetvédelmi ügyintézőnél jelezheti a kiss.tamas.attila@masodikkerulet.hu e-mail-címen, vagy a (06 1) 346-5725-ös telefonon. Ugyanitt lehet egyeztetni a begyűjtött hulladék elszállításának helyét és idejét.