Tarlós István fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezető látogatása

112

A fővárosi közgyűlés legnagyobb létszámú képviselőcsoportjának, a Fidesz–KDNP frakciójának vezetője az elkövetkező hetekben az összes kerületi polgármestert felkeresi. A látogatás sorozat első állomása volt a II. kerület.

A látogatásról készült felvétel megtekinthető:

http://www.hirado.hu/cikk.php?id=181044

 

 

Tarlós István, fővárosi frakcióvezető– Nem olyan ellenzéke szeretnénk lenni a mostani fővárosi vezetésnek, amely csak kritizál. Törekszünk arra, hogy minden helyzetre, gondra a nekünk nem tetsző mellé tegyük a párhuzamos alternatívát. De hogy szakmailag komoly programot tudjunk kidolgozni, ahhoz ismernünk kell a kerületek fejlesztési koncepcióját, azokat a területeket, amelyek fokozott támogatást igényelnek. A következő hetekben sorra járom a fővárosi kerületeket, és szakértőkből álló tanácsadó testület segítségével júniusra kész lesz az egész fővárosra vonatkozó fejlesztési tervünk.
Arra a kérdésre, hogy miért városrészünk az első állomás, Tarlós István elmondta, hogy az október 1-jei önkormányzati választások előtti kampányban kiváló munkakapcsolat alakult ki közte és Láng Zsolt között.
– Közös gondolkodásunknak és azonos értékrendünknek is köszönhető, hogy a politikai kapcsolaton túl baráti viszony alakult ki közöttünk. Ráadásul tizenhat évig voltam Óbuda polgármestere, és mindig figyelemmel kísértem a szomszédvár II. kerület fejlődést, ügyeinek alakulását.

Tarlós István Láng Zsolttal folytatott megbeszélésről szólva elmondta, hogy két témát jártak körül. A kerületben működő négy kórház – az OPNI, az ORFI, a Budai Gyermekkórház és a Szent Ferenc kórház – sorsát érintő kormányzati intézkedések elleni közös fellépésben állapodtak meg. Tarlós István szerint minden eszközzel meg kell védeni a rendkívül jó szakmai háttérrel rendelkező intézményeket. Ezentúl a megbeszélésen szóba került a főváros kerületet érintő fejlesztési terve. A fővárosi frakcióvezető elmondta – az illetékes fővárosi szakemberekkel és a BKV vezetővel való egyeztetés után –, hogy Budapest költségvetése – melyet a napokban fogadnak el – a tervezetthez képest például ötmilliárd forinttal kevesebbet kap a kormányzattól útfelújításokra. Elképzelhető, hogy a régóta tervezett Fillér utca, Máriaremetei út és a Pusztaszeri út utolsó szakaszának felújítása tovább tolódik.
Láng Zsolt polgármester hisz a közös munka sikerében, hiszen mint elmondta, a kerületek és a főváros hosszú évek óta egymásra vannak utalva, többnyire csak közösen tudnak fejlesztéseket megvalósítani.
– Remélem, a jövőben az eddigieknél szorosabb együttműködés lesz a II. kerület és a főváros között, és a kerületünket érintő kérdésekben szakértői konzultációk előzik majd meg a döntéseket. Tarlós István felajánlotta, hogy a fővárosi Fidesz-KDNP frakció vezetőjeként mindent megtesz ennek az együttműködésnek a szorosabbá tételéért. Bízom abban, hogy a következő években, a központi megszorítások ellenére sikerül terveinket megvalósítani és további fejlesztéseket véghezvinni a kerületben – tette hozzá Láng Zsolt polgármester.