Tábla őrzi Szűcs Ervin emlékét

79

Szűcs Ervin 2002-ben lett tagja az önkormányzati képviselő-testületnek, ahol szívós nyakassággal állt ki szeretett választókerülete, Újlak és Felhévíz minden problémájáért. A Fidesz—KDNP-képviselőcsoport frakcióvezető- helyettese, a Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottság elnöke volt. Antall József egykori osztálytársaként, vele közösen kezdte el szervezni a Magyar Piarista Diákszövetséget, amelynek 1989-től ügyvezető elnöke, majd 1996–2004-ig elnöke, aztán pedig örökös tiszteletbeli elnöke.

Emléktáblájának leleplezése előtt Borián Tibor a Magyar Piarista Diákszövetég elnökségi tagja, rendi összekötő méltatta Szűcs Ervin életútját, a szövetségben betöltött fontos és megkerülhetetlen szerepét.

Láng Zsolt polgármester megrendülten idézte fel a két évvel ezelőtti szomorú napokat, és arról szólt milyen megtiszteltetés volt számára, hogy a Szűcs Ervint búcsúztató szentmisén a család kérésére ő köszönhetett el a barátok nevében Újlak és Felhévíz szeretett képviselőjétől. A polgármester úgy véli, ma is nagy szükség lenne Szűcs Ervin kedvességére, az ügyek iránti elkötelezettségére, humorára.

Urbán József a Piarista Rend magyarországi tartományfőnöke beszédében az előttünk járók iránti tisztelet fontosságára hívta fel a figyelmet.

A megemlékezésen a család, a barátok, az egykori képviselőtársak, munkatársak gyűrűjében ott volt Mádl Dalma és a rendszerváltás utáni első miniszterelnök özvegye, Antall Józsefné is.