Szükség van a polgárőrség munkájára

60

A mintegy 90 ezer tagot a sorai között tudó OPSZ október 16-án tartott ünnepséget a rendőrség központjában. A rendezvényen többek között részt vett Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, valamint Hatala József, országos rendőrfőkapitány, Markos György, az OPSZ elnökhelyettese, a budaligeti polgárőrség vezetője, a valamint Szalai Tibor, a II. kerületi önkormányzat jegyzője. A rendezvényen, az önkéntes alapon működő polgárőr szervezetek keretében végzett kitartó munkáért több polgárőr, és a szervezeten kívüli segítő vehetett át elismeréseket és kitüntetéseket.

A II. kerület és a polgárőrség régóta tartó, jó együttműködésének elismerésének is szólt, hogy az OPSZ elismeréseként Kopácsi Sándor-érdemrendet vehetett át Láng Zsolt polgármester. A kerület vezetője beszédében hangsúlyozta, hogy a kerület eddig is kiemelt feladatként kezelte a helyi polgárőrség támogatását, és ezt követően is minden segítséget megadnak, amit az önkormányzat keretei engednek.

 

 

A polgármester kiemelte az együttműködés sikerességét a II. Városrendészet, a rendőrség és a polgárőr szervezetek között. Beszédéből kiderült, hogy szükség van a polgárőrök munkájára, hiszen ezzel a kerületiek közbiztonságérzete nő és a csökkenhet a bűncselekmények száma. Utalt arra az esetre, amikor egy közös akció során egy II. kerületi rendőrt megsebesített egy betörő, az életveszélyes sérülést egy fiatal II. kerületi polgárőr látta el, megmentve ezzel a rendőrkolléga életét. Az eseményen az Országos Polgárőr Szövetség elnökének elnöki dicséretét vehette át Balaton Balázs, az önkormányzat sajtóreferense a polgárőri munka kiemelkedő támogatásáért.