Szent Mihály napján

68

A Marczibányi Téri Művelődési Központ előtti alkalmi vásártéren gazdag programokkal várták szombaton egész nap a családokat, Máriaremetén máglyát gyújtottak Szent Mihály napja alkalmából.

A II. Kerületi Önkormányzat kulturális intézményei hagyományőrző rendezvényeket tartottak Szent Mihály napja alkalmából. A Marczibányi téren Buda Folk Band koncertje, a Bab Társulat előadása és a Kőketánc gyerektáncház után Gryllus Vilmos énekeltette meg koncertjén a kicsiket és nagyokat.

A délelőtti programokra ellátogatott Láng Zsolt polgármester is. Egész nap kirakodóvásár, gasztronómiai csemegék, kézműves foglalkozások és a hosszú évek óta népszerű Paprika Jancsi csúzlizdája várta az érdeklődőket. Délután Korpás Éva lépett fel, valamint a Vaskakas Bábszínház Ilók és Mihók meséjét elevenítette fel.

A Szent Mihály-napi hagyományőrző rendezvények keretében Pesthidegkúton tüzet gyújtottak szeptember 27-én este. A Templomkerti esték kulturális programsorozat idei évadjának záró koncertjét követően a máriaremetei bazilika kertjében Láng Zsolt polgármester és Dolhai István, a Kultúrkúria igazgatója gyújtotta meg a máglyát.