Sportpályát avattak az ökumenikus iskolában

63

Ünnepélyes keretek között adták át a Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola szülői összefogással felújított sportpályáját június 12-én. A gyerekek a díszvendégekkel játszották le az első meccset.

Átadták a Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola gyönyörűen felújított sportpályáját. A 13,5 millió forintos beruházás az iskolában működő szülői fórum, az Önkéntes Támogatói Kör (ÖTK) első megvalósult projektje.

Csere István, az intézmény igazgatója köszöntötte a vendégeket, köztük Simicskó Istvánt, az Emberi Erőforrások Minisztérium sportért és ifjúságért felelős államtitkárát, Schmitt Pál volt köztársasági elnököt, Láng Zsolt polgármestert, Hajnissné Anda Éva tankerület-igazgatót, Ötvös Zoltánt, az önkormányzat Művelődési Irodájának vezetőjét, Fermin Antonio Pinedát, az Intézménygazdálkodási Iroda vezetőjét, Schanda Tamás és Skublicsné Manninger Alexandra önkormányzati képviselőket, valamint az ökölvívó világ- és olimpiai bajnok Kovács Koko Istvánt és Kropkó Péter többszörös nemzetközi ironman-bajnokot.

Az ÖTK nevében Győrfi-Tóth Péter reményét fejezte ki, hogy a pálya hosszú ideig szolgálja majd a gyermekek egészségét és a testnevelés célját. Hangsúlyozta: a létesítmény szép példája az összefogás és tenni akarás eredményességének.

Láng Zsolt beszédében szintén az összefogás fontosságát hangsúlyozta, és dicsérte az ökumenikus iskola szellemiségét, amelynek oly annyira létjogosultsága van a II. kerületben, hogy az önkormányzat szeptemberben Magyarországon elsőként egy ökumenikus óvoda kapuit is megnyitja a hívő családok gyermekei részére.

– Az önkormányzat mindent megtesz azért, hogy oktatási, nevelési intézményei továbbra is a legjobb körülmények között működhessenek – emelte ki a polgármester, aki ígéretet tett, hogy támogatni fogja az intézményt abban, hogy a következő tanévben három párhuzamos első osztály indulhasson.

A pályát és használóit Gyetván Gábor plébános, Fodor Viktor evangélikus és Kovács Gergely református lelkészek áldották és szentelték meg. Az első meccset a Rozmaring és a Cédrus osztály vívta, a kezdő rúgást pedig Láng Zsolt polgármester végezte el. Simicskó István – aki néhány labdát is hozott magával ajándékba – Kovács Koko Istvánnal együtt beálltak a gyerekek közé focizni az új pályán.

 

Hivatkozás:

Új sportpálya a Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskolában – címmel olvasható a hír a Budapestinfo.eu honlapján