Sportágakkal ismerkedtek

116

Igazán kellemes időben zajlott a Hidegkúti Családi Iránytű Egyesület és a Pokorny József Sport- és Szabadidőközpont hagyományos sportágválasztó rendezvénye szeptember 15-én.

Az ötödik alkalommal megrendezett eseményen a kerületünkben működő egyesületek, csapatok, klubok és csoportok mutatták be tevékenységüket. Ki lehetett próbálni a vívást, kosárlabdázást, asztaliteniszezést, síelést és még számtalan sportágat, valamint a Gyarmati Dezső uszoda leendő vízilabdásait is toborozták már.

A hagyományos amatőr focikupa mellett fotópályázatot hirdettek, és második alkalommal rendezték meg az amatőr petanque-bajnokságot. Láng Zsolt polgármester köszöntötte a rendezvény vendégeit, majd megköszönte a pályázóknak a kerületet ábrázoló szebbnél szebb képeket, és átadta a fotópályázat díjazottjainak a jutalmakat. Két felvétel önkormányzati különdíjat nyert. A díjátadó végén a rendezvény szervezője, Kovács Ágnes és a Pokorny József Sport- és Szabadidőközpont képviselője tortát cserélt, mivel a sportparádé és a szabadidőközpont minden évben egyszerre ünnepli születésnapját.

A szabadidőközpont Közösségi Terén lezajlott programokhoz a II. Kerületi Önkormányzat egészségügyi szűrővizsgálatok szervezésével csatlakozott. Ebben segítségére volt a Kapás utcai Egészségügyi Szolgálat, a budapesti Kormányhivatal II. kerületi Népegészségügyi Osztálya, a Szent Ferenc kórház és az Országos Gerincgyógyászati Központ. 

A rendezvény idei támogatója a II. Kerületi Önkormányzat, a HugaroControl Zrt., a HÜVI és a Klebelsberg Kultúrkúria volt.