Sík Ferenc emléktábláját avatták fel

70

A Nemzeti Színház volt főrendezője és örökös tagja, Kossuth- és Jászai Mari-, posztumusz Magyar Örökség-díjas érdemes és kiváló művész emléktábláját avatták fel a Kavics utcában március 25-én.

Sík Ferenc (1931-1995), a Nemzeti Színház volt főrendezője halálának huszadik évfordulója alkalmából a II. Ker ületi Önkormányzat és a Sík-család állíttatott emléktáblát a művész egykori Kavics utcai otthonának falára. Az emléktábla avatásán Ablonczy László kritikus, a Nemzeti Színház volt igazgatója mondott beszédet, majd Lukács Sándor érdemes- és kiváló művész emlékezett egykori munkatársára és rendezőjére.  

Madarassy István ötvös-szobrászművész tervezte azt az emléktáblát, amelyet Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere és Sík Veronika, a főrendező özvegye leplezett le. Az emléktáblánál mindketten koszorút hel yeztek el. Az ünnepélyes eseményen a Sík család hozzátartozói, valamint Riczkó Andrea önkormányzati képviselő, Melocco Miklós szobrászművész, Kubik Anna, és Rubold Ödön színművész is részt vett.