Sajtótájékoztató -Polgármesterek találkozója

62

A II. kerület ad idén otthont a Városi Polgármesterek Randevújának június 13-án. A legnépszerűbb polgármester, alpolgármester és jegyző díjáról internetes voksolás dönt. Szavazni május 13-tól június 8-án éjfélig lehet.

A jubileumi, 20. találkozó helyszíne a Marczibányi Téri Művelődési Központ lesz, ahová az ország minden részéből várják a városi önkormányzatok elöljáróit – jelentette be a házigazda település nevében Láng Zsolt – aki 2013-ban az év polgármester lett –, valamint a rendező Szféra Kft. vezetője Oltványi Tamás.

A május 13-án tartott sajtótájékoztatón elmondták: másodszor rendezik meg a fővárosban az önkormányzati találkozót, korábban egyszer – 2002-ben – szintén a II. kerületben volt a polgármesterek randevúja. Az évente megrendezett tanácskozások célja hogy a települések elöljárói közvetlen formában vitassák meg az önkormányzati rendszerrel kapcsolatos problémákat.

Az idei rendezvény házigazdája Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere lesz, aki 2013 júniusában Békéscsabán vehette át Az év polgármestere kitüntető elismerést. Láng Zsolt a rendezvény védnökeként kitért arra is, hogy a szakmai találkozó idején, június 13-án és 14-én zajlik a Kerület Napja rendezvénysorozat a közeli Millenárison, ahol fellép többek között Demjén Ferenc, a 100 Tagú Cigányzenekar kamarazenekara és Halász Judit is. Minden résztvevő településvezetőt sok szeretettel várnak ezekre a programokra is.

A díjátadást ünnepi műsor is kiegészíti: a Duna Művészegyüttes Tavaszi szél című produkcióját láthatja közönség. Bába Szilvia, a Duna Palota kereskedelmi és művészeti vezetője elmondta, hogy a Marczibányi Téri Művelődési Központ színháztermében bemutatandó előadás az ősi, a természet újjászületésével kapcsolatos rítusokat idézi meg.

A szervezők arra is felhívták a figyelmet, hogy május 13-ától június 8-án éjfélig adhatják le szavazataikat a magyar településeken élő állampolgárok. Ahogyan eddig, idén is három kategóriában – Az év polgármestere, Az év alpolgármestere és Az év jegyzője – osztanak elismeréseket. Szavazni kizárólag a rendezvényt szervező Szféra Kft. honlapján: www.szferaeuropa.hu oldalon lehet. Egy e-mail-címről egy szavazat adható le.

 

Hivatkozások:

Az MTV Híradó honlapján 2014. május 13 – án közzétett cikk

A Magyar Hírlap 2014. május 14-i számában olvasható hír – Városi Polgármesterek Randevúja és Kerület Napja

A Magyar Nemzet 2014. május 14-i lapszámában megjelent cikk – Megválasztják az év polgármesterét