Sajtóközlemény

88

A II.

A II. kerületi önkormányzat saját pénzből három, fenntartásában lévő iskolában megvalósította a műfüves focipálya program első fázisát. Ennek keretében a mai napon került átadásra az első felújított és műfűvel borított iskolaudvar.
 
A beruházás értéke bruttó 45 millió forint. Ebből az összegből valósul meg a Törökvész úti, a Csik Ferenc és Klebelsberg Kuno iskolák udvarán a műfüves pályák megépítése.
 
A FIFA és UEFA I. osztályú minősítése garancia a legmagasabb igény kielégítésére. A pályákra az egy éve forgalomba került, úgynevezett harmadik generációs – granulátummal feltöltött – műfű került. Az iskolák igényének megfelelően többféle sportág használatára alkalmasak a pályák: kispályás foci, kézilabda, röplabda, kosárlabda, stb.
A pályák rendeltetésszerű használat mellett 15 évig változatlan minőségűek és csak minimális karbantartást igényelnek.
Az iskolaigazgatókkal egyeztetve, az iskola profiljának megfelelően kerültek kialakításra a védőhálók, a palánkok, a kapuk és a lelátók.
A műfüves pályák nem balesetveszélyesek, kímélik az ízületeket, az Európai Uniós szabványoknak, valamint az ÁNTSZ előírásoknak is megfelelnek.
 
További 7 kerületi iskolánkban van igény a műfüves pályák kialakítására. A következő években, költségvetésünk függvényében ezeket is szeretnénk megvalósítani.