Rózsadombi focikupa

58

A II. Rákóczi Ferenc Gimnázium május 10-én, az intézmény sportnapján foci, kosár, tollaslabda és asztalitenisz versenyre várta az osztályokat és a II. kerületi iskolák csapatait.

A Rákóczi gimnáziumban sportnapot, a közeli, Marczibányi Sportcentrumban pedig focikupát rendeztek a helyi iskoláknak. Az eseményen részt vett Hajnissné Anda Éva, II. kerületi tankerületi igazgató, valamint Láng Zsolt polgármester, aki köszöntötte a résztvevőket, és kiemelte, hogy büszkeséggel tölti el – a hatalmas tornacsarnokot is látva –, hogy a II. kerületnek ilyen kiváló és jól felszerelt iskolái vannak, mint a Rákóczi. A polgármester – egy hagyományt elindítva – az idei tanév négy legeredményesebb Rákóczis sportolójának elismeréseket adott át.

A Rózsadombi focikupára a Budenz és az Áldás iskola is elfogadta a meghívást. A kezdőrúgást Láng Zsolt és Hajnissné Anda Éva végezték el, a mérkőzések pedig két pályán folytak. Az első meccset a Rákóczi tanári csapata, valamint az önkormányzat focistái játszották le, az összecsapáson 3-3 gól született.