Polgármesteri elismerés a megsebesített rendőrnek

75

Az alezredes az Állami Egészségügyi Központban a jutalom átvételekor elmondta: szeretne a lehető legrövidebb időn belül újra szolgálatba állni, de az orvosok szerint 2-3 hónapos utókezelés vár még rá. Láng Zsolt és Bús Balázs is köszönetét fejezte ki az alezredesnek áldozatos munkájáért, valamint azért, hogy a két kerületet határában hosszú ideje fosztogató betörőt a polgárőrök segítségével elkapták.

Bátorságáért a 35 éves, 12 éve rendőrként dolgozó B. Szilárd soronkívüli alezredessé való előléptetésére tett javaslatot Bencze József országos rendőrfőkapitány. A hivatásosok szolgálati viszonyáról szóló törvény szerint a miniszter soron kívül eggyel magasabb rendfokozatba előléptetheti azt a hivatásos állományú rendőrt, aki a szolgálat teljesítésében kimagasló helytállást tanúsított.

A főkapitány külön köszönetet mondott annak a polgárőrnek, aki a helyszínen a mentők gyors kiérkezéséig mindent elkövetett az életveszélyesen sérült rendőr állapotának stabilizálásáért. Ezért az országos rendőrfőkapitány javasolja, hogy a polgárőrnek adományozzanak Bátorságért érdemjelet.

 Hivatkozások:

http://www.mno.hu/portal/666187

http://www.hirado.hu/Hirek/2009/09/29/18/Alezredesse_leptetik_el_a_penteken_megl_tt_rend_rt.aspx