Pesthidegkúti nyári fesztivál

59

A XIV. Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztivált Láng Zsolt polgármester nyitotta meg a Klebelsberg Kultúrkúriában. Az érdeklődőket augusztus 26-án estig színes programok várták.

A Kultúrkúriában augusztus 23-án délután kezdődtek meg a XIV. Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztivál programjai, amely keretében elsőként a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete és a művelődési központ közös játékpályázatának díjazott alkotásait – többek között játékokat és babákat – bemutató kiállítása nyílt meg.

Az fesztivált Láng Zsolt, polgármester nyitotta meg a Duna Szimfonikus zenekar előadását megelőzően. A Játékos muzsika 80 percben című komolyzenei összeállítást Deák András vezényelte, a játékmester Eckhardt Gábor volt. Az ünnepi megnyitót jelenlétével megtisztelte Varga Mihály miniszter. Az eseményen részt vett Csabai Péter, a Pesthidegkúti Városrészi Önkormányzat elöljárója, Skublicsné Manninger Alexandra és Makra Krisztina képviselők.

Új helyszínnel bővült a fesztivál. A Kultúrkúria üzemeltetésében lévő horgásztónál augusztus 24-én reggeltől délutánig tartó horgászversenyt rendeztek ifjú és felnőtt pecások részvételével.