Parkőri szolgálat a II. kerületben!

87

SAJTÓKÖZLEMÉNY
A II. kerületi Önkormányzat megbízásából a Pannon Park Forest Kft. 2007. október 15-től látja el a parkőrzési feladatokat a következő helyszíneken:
 
Mechwart liget – Papp kert,
Nagy Imre tér,
Fenyves park.
 
A Mechwart liget – Papp kert területén az őrzés 24 órás. A Fenyves park illetve a Nagy Imre tér területén 12 órás (este 6-tól reggel 6-ig), de hétvégén és ünnepnapokon 24 órás – mondta dr. Láng Zsolt polgármester.
 
A parkőrök egyenruhában végzik feladatukat, azonosítójuk illetve nevük jól látható helyen szerepel. Elsődleges feladatuk a parkok rendjének biztosítása. Évente a parkrongálások az önkormányzatnak közel 20 millió Ft értékű kárt okoznak. A főbb rongálási tételek a játszóeszközök felgyújtása, törése, a bekerített játszóterek kerítésének tönkretétele,  az automata öntözőhálózat rongálása – Nagy Imre tér -, illetve növénylopásokból eredő kár. 
 
A parkőrök emellett a parkokban történő kulturált viselkedésre is ösztönzi a területet igénybevevőket.  A kutya tulajdonosokat  szájkosár és póráz használatára kérik, illetve a hajléktalan szállások kialakítását akadályozzák meg.
Ebben segítségünkre szolgál az önkormányzat Városrendészeti Csoportja. A csoporthoz tartozó kerület közterület felügyelők és polgárőrök telefonhívásra a helyszínre sietnek és segítenek, amennyiben ez szükséges a kulturált viselkedés fenntartasásához.
 
Dr. Láng Zsolt elmondta: – A helyszínen parkőreink őrházban vannak elhelyezve. A parkőrök őrzési naplóval rendelkeznek, amelyben minden fajta esemény percnyi pontossággal  szerepel.
Évente az önkormányzatnak 14 millió forintba kerül a parkőri szolgálat működtetése.
 
A többi 18 parkban a Városrendészeti Csoport munkatársai 24 órás járőr szolgálatot látnak el.
 
 
 
Budapest, 2007. október 17.