Parkolásügy: Karácsony meghátrált

137

Nincs meg a kellő hozzáértés. A fővárosi várakozási rendszer egységessé tételéhez komoly társadalmi és szakmai egyeztetést kellene elvégezni – mondta lapunknak Láng Zsolt.

A Fővárosi Önkormányzat múlt szerdai ülésén eldőlt, hogy augusztus 1-jétől Budapest több kerületé­ben drágul a parkolás, és kiderült, hogy Karácsony Gergely letett az egységes parkolási koncepcióról.

Az egységes parkolási koncepció gondolatához Karácsony Gergelynek hivatalosan kellene kezdeményeznie a kormánynál az önkormányzati törvény zónarendszert lehetővé tevő rendeletének a módosítását. Választási ígérete azonban a jelek szerint már egyáltalán nem izgatja a főpolgármestert, legalábbis semmi nem utal arra, hogy az egységes parkolási rendszerre bármilyen javaslata lenne. Ez persze nem csoda, emlékezetes, hogy zuglói polgármesterként éppen az ő kerületében a parkolási visszásságok miatt botrány botrányt követett. Azóta kiderült, hogy a zónákat is rosszul mérte fel, ezért az utódja, a jelenleg még MSZP-s Horváth Csaba kénytelen volt áremeléssel járó átsorolást kezdeményezni, miként a II., a XII. és a XIII. kerületben is növekedtek a parkolás költségei.

Teljes cikk – Magyar Hírlap 2020.06.30.