Pályaavató Pasaréten

65

Megújult a II. kerületi Pénzügyőr SE Pasaréti úti labdarúgópályája. Az ötvenmillió forintos beruházást ünnepélyes keretek között, mérkőzéssel avatták fel.

Vidám hangulat és a NAV-KEKI Pénzügyőr Zenekar játéka fogadta a megújult labdarúgópálya lelátóira érkezőket a Pénzügyőr Sportegyesület (PSE) pályáján augusztus 19-én délután. A szurkolókat és a vendégeket Kiss Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökhelyettese köszöntötte. A vezető beszédében azt hangsúlyozta, hogy a Pasaréti úti gyepet a sportolók körében az egyik legjobb pályának tartották régóta, ám a 80-as évek eleje óta nem esett át nagyobb rekonstrukción, ezért a klub vezetősége úgy döntött, hogy felújítják a sportpályát.

Az egyesület a NAV és az Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) támogatásával, mintegy 50 millió forintos beruházás keretében újíttatta fel a futballpályát. A munkálatok június elején indultak. A tereprendezés során mintegy 850 köbméter földet mozgattak meg és 300 darab, egyenként 800 kilós gyepszőnyeg-tekercset fektettek le. A fű öntözéséről alácsövezett, automata locsolóberendezés gondoskodik. Az elnökhelyettes elmondta: az egyesület az öltözők és a székház épületének felújítását tervezi.

A pályaavatón Kiss Ferenc vágta át a nemzetiszín szalagot, a kezdőrúgást pedig a legfiatalabb korosztályt képviselő futballista fiúval közösen Láng Zsolt polgármester végezte el. Az avatómérkőzésre az NB1-es Lombard Pápa Termál FC csapatát hívták meg. Az összecsapás előtt köszöntötték a PSE frissen igazolt labdarúgóit. Az idényt a csapatnál kezdte Buzás Viktor, Gyürki Gergely, Hajdu Attila, Jáky Szabó Gergely, Mohácsi Lászlóés Sándor László. Az eseményen többek között részt vett Nagy József, a PSE ügyvezető elnöke és Demeter Tamás, a PSE Labdarúgó szakosztály vezetője, valamint Bíró Péter, a Lombard Pápa tulajdonosa, és Mészöly Kálmán az MLSZ képviseletében.

Az 1950-ben alapított Pénzügyős SE felnőtt labdarúgó csapata a tavalyi ezüstérem után a nyári átigazolásokkal is megerősödve, a bajnoki cím elérésének reményében vágott neki a BLSZ I. osztály küzdelmeinek. A remek létesítmény mellett jó hátteret nyújtanak a sikeres korosztályos csapatok is, ami az utánpótlás nevelés magas szakmai színvonalát jelzi. A labdarúgó szakosztály ma 350 igazolt játékossal rendelkezik a különböző korosztályokban.