Óvodai Művészeti Fesztivál a Marczin

62

Több mint kétszázötven óvodás lépett fel a tizenegyedik alkalommal megrendezett II. kerületi Óvodai Művészeti Fesztiválon, amelyet Láng Zsolt polgármester nyitott meg a Marczibányi Téri Művelődési Központban május 23-án.

Köszöntőjében a polgármester hangsúlyozta: jó látni azt a magas színvonalú szakmai munkát, amely óvodáinkban és iskoláinkban folyik, hála az ott dolgozó szakembereknek, és hála a gondos, összetartó szülői közösségeknek. Láng Zsolt hozzátette, hogy a II. Kerületi Önkormányzat kiemelt feladatai közé tartozik az oktatási és nevelési intézményhálózat fejlesztése. A meglévő óvodák és bölcsődék felújítása és bővítése, illetve új intézmények létesítése révén az elmúlt 8 évben harmadával nőtt az óvodai férőhelyek száma.

A műsor a Kodály Zoltán Zeneiskola két ifjú növendékének hegedűjátékával kezdődött, a két kisfiú a széki csárdást adta elő. Ezután a Pitypang utcai óvodások következtek: Móra Ferenc A didergő király című mesejátékát adták elő. A király és az alattvalói bátran vették birtokba a színpadot, meggyőzően játszották a szerepüket. A mesejátékot vidám zenés produkciók, népi gyermekdalok és játékok, valamint művészi torna követte. A fesztiválon fellépő óvodások összesen 12 óvodából érkeztek.