Óvoda marad a budai villa

85
 

Láng Zsolt polgármester lapunknak elmondta, egy percig sem volt kétséges, hogy a Szemlőhegy utcai intézményt minden körülmények között megtartja a kerület.
— Az óvoda bezárása súlyos terheket rótt volna az évek óta amúgy is helyhiánnyal küzdő intézményhálózatunkra. Ráadásul a hatalmas, mintegy négyezer négyzetméteres parkban álló villaépület jó állapotú, tornaszobája, szépen felújított termei és játékszerei vannak. A mintegy másfél évig tartó tárgyalássorozat végére került pont decemberi ülésünkön a BKV-val kötött szerződésről hozott határozattal. A sajnálatosan hosszú egyeztetési folyamatot hátráltatta a BKV-nál történt vezetőváltás, amely a középirányítói szinteket is érintette, így tavaly év elején gyakorlatilag elölről kezdtük a tárgyalásokat. A testületi ülésen is kiemeltem, és itt is szeretném megköszönni Molnár Zsolt képviselőnek a segítségét, amit az egyeztetések során nyújtott.

— A II. kerület számára egy fontos és régóta tervezett lépés vált valóra azzal, hogy a Szemlőhegy utcai óvoda épülete önkormányzati tulajdonba került — emelte ki Molnár Zsolt. A Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság elnöki tisztjét is betöltő szocialista képviselő hangsúlyozta, hogy a testület mindegyik frakciója azt tartotta a legfontosabbnak, hogy a gyerekek változatlan körülmények között járhassanak óvodába. — Az ingatlanokról gördülékenyen zajlottak a tárgyalások Hagyó Miklós főpolgármester-helyettessel és Antal Attilával, a BKV vezérigazgatójával, amiért külön köszönetemet fejeznem ki.
A hosszú tárgyalási folyamat eredményeként létrejött megállapodás alapján az önkormányzat a Bimbó út 170. alatt található telek cseréjével (ahol a 49-es busz megfordul) és 340,46 millió forint megfizetésével a Szemlőhegy utcai telek és a rajta lévő építmény tulajdonosává vált.

www.masodikkerulet.hu