Összefogtak a politikusok, hogy megmentsék az intézményt

102

Badacsonyi Szabolcs szerint vállalható az a miniszteri javaslat, amely szerint a jelenleg 95 aktív ágy helyett 80, a 10 krónikus ágy helyett 40 lenne az intézményben.

Hozzátette: a környéken a legtöbb gyermekellátási típusnak nincs alternatívája, ha a Budai Gyermek-kórházban megszűnnének az aktív ágyak, akkor sokan maradhatnának ellátás nélkül.

Bár a hivatalos álláspont szerint az aktív ágyak megma-radnának, mégis szakmai körökben többen úgy tudják, hogy már eldöntött tény a megszüntetés.

A szabad demokrata politikus elmondta: hátrányként éli meg, hogy a kórház megmentéséért egy liberális minisz-ternél kell lobbiznia.

Takács Beáta, a II. kerületi képviselőtestület szocialista frakcióvezetője azt hangsúlyozta, hogy a Budai Gyer-mekkórház sorsa nem politikai, hanem szakmai ügy.

A politikus az egyik legnagyobb problémának azt nevezte, hogy a helyi politikusokat nem vonták be a döntés-előkészítés folyamatába, a tervekről utólag érte-sültek. Hozzátette: pontos információik a mai napig nincsenek a tervezett változtatásokról.

A kerület fideszes polgármestere az InfoRádióban elmondta: változtatási tilalom elrendeléséről szóló határozati javaslatot terjeszt a képviselő-testület elé, hogy így tegyék kevésbé vonzóvá az ingatlant az esetleges befektetők számára.

Láng Zsolt hozzátette: azt nem tudják megakadályozni, hogy az épületet eladják, mivel az nem a kerület tulajdonában van. A rendelet azonban azt megtilthatja, hogy például lakópark kerüljön a helyére.

Ugyanezt tervezik az Országos Pszichiátriai és Neuro-lógiai Intézet esetében is.

http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-104666