Összefogás a rászorulókért

67
Rácz István, a Magyar Állami Operaház Liszt-díjas énekesének kezdeményezésére november 29-én jótékonysági koncertet adott a Marczibányi Téri Művelődési Központban Tokody Ilona, Molnár András, Rácz István, Kassay Hajnal és Muskát András. Mozart, Bizet, Erkel operaáriái mellett megzenésített verseket, népszerű operett- és musicaldallamokat is hallhatott a közönség. A dalest teljes bevétele a kerületünkben élő szegény családok gondjait enyhíti, az összegtől függően sikerülhet elérni, hogy a nehéz körülmények között élők közül senki ne maradjon fűtés nélkül ezen a télen.
 Láng Zsolt polgármester — az esemény fővédnökeként — köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik jegyet vásároltak az idei advent első vasárnapján tartott hangversenyre. Külön tisztelettel köszöntötte a fellépő művészeket, akik felajánlották, hogy ezzel a szép koncerttel állnak az elesettek és a rászorulók megsegítésének ügye mellé. A Marczibányi Téri Művelődési Központ színházterme teljesen megtelt, minden jegy elkelt a Világhírű dallamok című előadásra, amelynek művészei ezen az estén ingyen vállalták a fellépést. 
A jegyárakból befolyó összeget teljes egészében a kerület szociális helyzetét jól ismerő Családsegítő és Gyermekjóléti Központ segítségével juttatják el a rászorulóknak.  A koncert végén Láng Zsolt jelképesen átnyújtotta a jegybevételből, illetve az SCD Group adományából összegyűlt egymillió forintot a kerületi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat vezetőjének, Horváth Ágnesnek.