Önkéntesek munkáját segíti a tűzoltóautó

69

Augusztus elején a II. kerületben tett látogatást német testvérvárosunk, Mosbach delegációja. A vendégek egy újabb tűzoltóautót ajándékoztak városrészünknek. A járművet a Készenléti Szolgálatok Pesthidegkúti Egyesülete használja majd.

Idén nyáron sem maradt el a német testvérváros vezetőinek látogatása. Az augusztus első hétvégéjén Mosbachból érkező küldöttséget – Michael Jann főpolgármestert, Detlev Ackermann, Mosbach jelenlegi és Walter Spohn volt tűzoltóparancsnokát – Láng Zsolt polgármester, Dankó Virág alpolgármester és Szalai Tibor jegyző fogadta a Polgármesteri Hivatalban és kalauzolta a városrészben. A vendégek megbeszélést folytattak a II. kerület vezetőivel a két település közös ügyeiről, valamint a testvérvárosi kapcsolatok szélesítéséről tárgyaltak.

A német város képviselői augusztus 3-án részt vettek egy állampolgársági eskü ünnepélyes ceremóniáján is a hivatalban, majd a Budakeszi úti tűzoltóparancsnokságra látogattak, ahol a vendégek átadták Mosbach város egy régóta használt, ám mégis szinte új tűzoltóautóját a II. kerületnek. A jármű rögtön új gazdára talált, hiszen a Készenléti Szolgálatok Pesthidegkúti Egyesületének munkáját segíti a jövőben. 

Az ünnepélyes átadáson részt vett Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalvezetője, Varga Ferenc tűzoltó ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság igazgatója, Veres Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Észak-Budai Kirendeltségének vezetője, valamint Belovics György, a II. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka. A ceremóniára eljöttek a II. Kerületi Önkormányzat, a Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Német Nemzetiségi Alapítvány képviselői, valamint a II. kerületi és a szomszédos települések önkéntes tűzoltói is.

A közel 30 éves, de csupán 9 ezer kilométert futott jármű kulcsait és papírjait Láng Zsolt polgármester és Michael Jann főpolgármester adta át Kelemen Zsoltnak, a Készenléti Szolgálatok Pesthidegkúti Egyesület vezetőjének. A korábban árvízvédelmi feladatok ellátásánál használt Mercedes gépkocsit az önkéntes polgárőr és tűzoltó egyesület használja majd a II. kerületben a tűzoltási feladatokhoz.

 

Hivatkozások:

A Magyar Nemzet honlapján megjelent hír – „Ha ég a tűz, akkor mindegy, ki oltja” címmel

A Fidesz.hu portálon megjelent hír – „Tűzoltóautót adott át Láng Zsolt a Pesthidegkúti Készenléti Egyesületnek” címmel

„II. kerület: önkéntesek munkáját segíti a tűzoltóautó” – a noplaza.hu oldalán olvasható cikk