Nem a fővárosért dolgoznak, hanem a hatalomért

126

A BUDAPESTI FIDESZ ELNÖKE SZERINT KARÁCSONYÉKNAK A FŐVÁROS CSAK ESZKÖZ A KORMÁNNYAL SZEMBENI HARCRA

Karácsony Gergelyt nem azért választották meg főpolgármesternek, hogy háborút folytasson a kormány ellen, hanem azért, hogy a fővárosiakat képviselje. Ez nem történt meg az elmúlt egy évben – összegezte lapunknak a főpolgármester első évét Láng Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője. A budapesti Fidesz elnöke szerint a legijesztőbb az, hogy az új városvezetés első éve nem a fővárosról szólt, nem a Budapesten élők problémáinak megoldásáról, hanem arról, hogy 2022-ben hogyan tudják megszerezni az országos hatalmat.

– Karácsony Gergely a közösségi oldalán értékelte egyéves teljesítményét. Ön ellenzékből hogyan látja a mögöttünk álló egy évet Budapesten?
– Olyan intézkedést, amely előremozdítaná a mindennapi ügyeket és a főváros hosszú távú fejlődését, nem igazán láttunk. Nagyjából kimerül a tudományuk abban, hogy büszkén átadják az előző ciklusban megkezdett beruházásokat. Olyanokat is, amelyeket ellenzéki képviselőként meg sem szavaztak. Ahhoz a teljesítményhez képest, amit 2010-ben újonnan megválasztott főpolgármesterként Tarlós István mutatott, Karácsony Gergelynek végképp nincs értékelhető eredménye. Egyetlen dologban kétségkívül erősebbek: nagyon sok energiát fordítanak a külcsínre. Facebookos városvezetés folyik, több mint egy tucat ember csak a főpolgármester személyes közösségi oldalával foglalkozik. Érdemi munkát azonban egyáltalán nem tapasztalunk. Itt vagyunk október közepén, és az látszik, hogy a kampányígéretekből szinte semmi nem valósult meg. A rászorulóknak beígért húszezer forintos rezsitámogatás sem. Kétszázmillió forintot odaadtak a Hálózat Alapítványnak, amelyen keresztül ténylegesen csak néhány száz család jut segítséghez. Ezek a trükkök előbb-utóbb az embereknek is feltűnnek. Ahogyan az is, hogy nem csökkent jelentősen a hajléktalanok száma, nem vezettek be közlekedési alapjövedelmet és még sorolhatnánk. Eközben a Városligetben az 1870-ben épített Városligeti Színházat az állam nem építheti vissza, a főpolgármester szerint az azonban megfontolandó, hogy egy magánbefektető luxusszállodát építsen a környéken.

Teljes cikk – Magyar Nemzet 2020.10.15.