Nagyon megemelték Karácsony Gergely tanácsadóinak illetményét

71

Karácsony Gergely hivatala rendre azt hangoztatja, hogy a kivéreztetett fővárosi önkormányzatnál semmire nem jut forrás, ám a Magyar Nemzet által kikért dokumentumok bizonyítják: a főpolgármester tanácsadóinak bőven jutott illetményfejlesztés. Sőt akadtak olyanok is, akiknek ötven vagy akár száz százalékkal is nőtt a havi apanázsuk.

A közgyűlés döntése pontosan annyit tartalmaz, amennyi a nyilvánosan elérhető előterjesztésben szerepel. Ez pedig az átlagos 15 százalékos béremelésre vonatkozó döntés azon területeken, amelyek a közgyűlési előterjesztésben is szerepelnek. Ezekről, ahol van szakszervezet, ott megállapodást kötött a munkáltató a helyi érdekképviselettel is. Ezenkívül a közgyűlési döntés tartalmazza a Budapest-pótlék kiterjesztését további munkavállalókra is. Ezzel 22 ezer dolgozónk tartozik a Budapest-pótlék rendszer hatálya alá

– írta korábban a Magyar Nemzetnek a Főpolgármesteri Hivatal, kikerülve a tanácsadói fizetésekre irányuló kérdést, ami úgy szólt: a közgyűlés döntése érinti-e a Főpolgármesteri Hivatal vezetőit? Ha igen, mennyivel emelkedik az osztályvezetők, cégvezetők, tanácsadók, illetve a főpolgármester helyetteseinek a fizetése?

Mindezek után közérdekű adatigénylésben szerették volna megtudni, hogy január 1-jétől megvalósult-e illetményfejlesztés a főpolgármester szűk köré­ben, ám akkor is azt a választ kaptuk, hogy nem történt emelés. Harmadjára a fővárostól egy összehasonlító táblázatot kértek, a 2021. január 1. és a 2022. február 1. közötti időszak tanácsadói kifizetései kapcsán.

Teljes cikk és riport – Hír Tv 2022.03.12.