Mindszenty-szobor Pesthidegkúton

104

Jubileumi zarándoklat keretében avatták fel és áldották meg Mindszenty József bíboros, hercegprímás szobrát a máriaremetei Kisboldogasszony-bazilika előtt.

Engesztelő zarándoklatot tartottak a Városmajori Jézus Szíve-templomtól a máriaremetei Kisboldogasszony-bazilikáig szeptember 16-án annak alkalmából, hogy a magyar katolikus egyház akkori vezetője, Mindszenty József bíboros, hercegprímás, hetven esztendeje hirdette meg Boldogasszony Évét és vezetett gyalogos zarándoklatot 1947. szeptember 14-én százezer férfi részvételével Máriaremetére.

A 14 kilométer hosszú úton idén Bíró László és Székely János püspök, valamint Lambert Zoltán kanonok vezette a hívőket, akiket Esterházy László pápai káplán, kanonok, a máriaremetei bazilika plébánosa fogadott a templomkertben. A résztvevők közösen imádkoztak a magyar családokért, az egyházért és a hazáért, valamint a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus sikeréért. A zarándoklat hagyománya a rendszerváltást követően éledt újra, azóta ötévente megteszik a hívők az utat a Városmajorból Máriaremetére.

 

A Ripost honlapján megjelent cikk