Merci, Budapest!

64

A Budapesti Francia Iskola fennállásának 50. évfordulóját ünnepelték a máriaremetei intézményben. Új dal is született ebből az alkalomból: Geszti Péter és Erdélyi Péter szerzeményét a gyerekek adták elő.

A Gustave Eiffel Francia Óvoda Általános iskola és Gimnázium 50 éve működik Budapesten és 10 éve a II. kerületben. Az itt tanító tanárok és a 33 különböző nemzetet képviselő gyerekek nyílt napon mutatták be intézményüket az érdeklődőknek.

Regis Haudecoeur igazgató az iskola szellemiségét meghatározó sokszínűségről beszélt, majd arra is kitért, hogy az iskola tíz évvel ezelőtt valódi otthonra talált a II. kerületben. Köszönetét fejezte ki a II. Kerületi Önkormányzatnak, amellyel kiválóan tudtak együttműködni az elmúlt évtizedben.

Láng Zsolt polgármester a Francia Iskola közösségteremtő erejét emelte ki köszöntőjében. A II. kerület egyik legszebb részén, Máriaremetén megépült intézmény nyitottságát mi sem jelzi jobban, minthogy a több mint 600 tanuló fele magyar diák. A két európai nemzet csak nyer azzal, ha jobban megismeri egymást, ha szorosabbra fűzi a kulturális együttműködés szálait – fogalmazott Láng Zsolt.

A bensőséges ünnepségen a legtöbbször elhangzott szó: a merci és a köszönöm volt. A francia iskola vezetői, fenntartói és pedagógusai köszönetüket fejezték ki azért, hogy Budapest és a II. kerület szertettel és bizalommal fogadta be őket. Nem véletlen az sem, hogy az alkalomra írt Geszti Péter-Erdélyi Péter-dal címe is az, hogy Merci, Budapest!

A nóta születéséről Geszti Péter elmondta: szerette volna belekomponálni, mit jelent neki, hogy elődeinktől ilyen szép várost kaptunk ajándékba, és bízik benne, hogy az ő nemzedéke is hozzá tud ehhez tenni olyat, amelyre az ő gyerekei és unokái is büszkék lehetnek. A szöveggyáros énekes annak a reményének is hangot adott, hogy a most bemutatott dal az iskola még sokáig énekelt indulója lesz.

Hivatkozás:

Az ittlakunk.hu portálon megjelent cikk- Merci, Budapest!-így ünnepeltek Máriaremetén címmel