„Mentsük meg Zöld Pétert” – Civil kezdeményezés a játszótér megmentéséért

104
2002 óta Millenáris parkjának közvetlen szomszédságában működik a szobrászok, iparművészek által tervezett és kivitelezett Zöld Péter játszótér. A játszótér a környéken lakó és a Millenárisra látogató gyermekek kedvenc játszóhelye. A távolabbi kerületekből, gyerekekkel érkező szülők-nagyszülők többsége is ellátogat a játszótérre. A zöld övezetben elhelyezett játékokkal és egyéb eszközökkel a gyermekek hasznosan és aktívan tölthetik el szabadidejüket miközben ügyességüket és mozgáskoordinációjuk is fejlődik.
     
A játszótér alatti telek tulajdonviszonyai rendezetlenek, ezért az eszközöket több éve nem sikerül megfelelően karbantartani. Az játékok elhasználódottak, kopottak, szakszerű karbantartás híján esetenként rövidesen balesetveszélyessé válhatnak. A játszótér megmentése lakossági szempontból kiemelten fontos, ám elsősorban állami költségvetési támogatásból üzemelő intézménynek nincs elegendő forrása a játszótér felújítására. A Jövő Háza Kht. most vásárolja meg az eszközöket a tulajdonostól, hogy lehetőségeihez mérten ezzel is biztosítsa a játszótér további működését.
 
A Jövő Háza Kht. munkatársai a legjobb megoldást keresve indították el a „Mentsük meg Zöld Pétert!” mozgalmat. A kezdeményezés sikere a Kht., a lakosság és a környék vállalkozóinak hatékony és gyors összefogásán múlik. A mozgalom célja, hogy bővüljön az intézmény rendelkezésre álló szűkös kerete, amiből mielőbb felújíthatja és a jövőben biztonságosan üzemeltetheti a játszóteret.
     
Zöld Péter megmentéséhez az intézménynek 8-10 millió forintra van szüksége. Önerőből az összeg 20% -a áll rendelkezésükre, erre a célra.
 
Az összefogás első lépéseként a Jövő Háza Központ Kht. és a II. kerületi Önkormányzat a közelmúltban együttműködési megállapodást írt alá annak érdekében, hogy Zöld Péter megmentése, a probléma megoldása gyors és hatékony legyen. Dr. Láng Zsolt polgármesterként és magánemberként egyaránt támogatja a „Mentsük meg Zöld Pétert!” civil kezdeményezést. 
 
A kezdeményezés sikerének kulcsa a lakosság és a környék vállalkozóinak hatékony és gyors összefogása.
 
További információ: zoldpeter@jovohaza.hu