Méltó környezet várja a rászorulókat

79
A Családsegítő és Gyermekjóléti Központ munkatársai eddig a kerület több pontján fekvő, leromlott állagú helyiségeiben fogadták a fiatal, vagy szociálisan rászoruló klienseket. Február elsejétől azonban egy felújított, a szakma igényeinek teljességgel megfelelő iroda együttesben végezhetik a munkát a szakemberek. Az új irodát a Horvát utca 2-12. számú társasház földszinten lévő, önkormányzati tulajdonú helyiségében alakították ki. A munka során használt szobák mind anyagfelhasználásban, mind pedig színvilágban a korábbiaknál lényegesen meghittebb légkört biztosítanak beszélgetésekhez és a terápiákhoz.
A felújítás mintegy 80 millió forintba került. Ehhez a II. kerületi önkormányzat az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-Magyarországi Operatív Program pályázatán keresztül ötvenmillió forintot tudott igénybe venni, a fennmaradó 30 milliós összeget saját költségvetéséből biztosította.
Az intézményt január 11-én délelőtt, ünnepélyes keretek között Láng Zsolt polgármester és Horváth Ágnes, az intézmény vezetője avatta fel. A régi telephelyekről január utolsó hetében költöznek át az új irodába, ez idő alatt ügyfélfogadás nem lesz.
 
Hivatkozások: