Megvalósult álom: 20 éves a Kiss Zenede

64

A Kiss Zenede Alapfokú Művészeti Iskola 20 éves jubileumi ünnepségét tartotta április 19-én este a Marczibányi Téri Művelődési Központban. A nagyszabású rendezvény Láng Zsolt polgármester köszöntőszavaival vette kezdetét.

Az ünnepi gálán elsőként levetítették az iskola 20 évét bemutató kisfilmet, majd Láng Zsolt polgármester a Zenedét hosszú évek óta támogató II. Kerületi Önkormányzat nevében gratulált a születésnapos intézménynek.  

A polgármester köszöntőjében Kodály szavait idézte: – Lehet élni zene nélkül is, hiszen a sivatagon át is vezet út, de mi azt szeretnénk, hogy az ember ne úgy járja végig élete útját, mintha a sivatagon menne át, hanem úgy, mint ha virágos réteken. Az elmúlt 20 év a Kiss Zenede és a II. kerület életének közös sikere. A II. kerületben számos olyan intézmény alakult, amelyeket álmodó emberek hoztak létre, hogy segítsenek a következő generációknak ebben a mai zavaros világban elődeink által teremtett értékeket megőrizni – tette hozzá Láng Zsolt, aki szerint ezek a közösségek teszik a legtöbbet azért, hogy a következő évtizedekben egy megértőbb békésebb, egymás felé forduló világban éljünk – fogalmazott.

– Ha nem is válik egy gyermekből művész, azokat az értékeket, tudást, amit egy művészeti iskola ad, egész életében hasznosítani tudja majd. Büszke vagyok rá, hogy a Kiss Zenede húsz éve létezik, és arra, hogy ma már 700 tanulója van.

A polgármester megköszönte az iskola alapítóinak, Kissné Szűcs Mariannak, és Kiss István harsonaművésznek, hogy mertek álmodni.  Az estet Lakos-Nagy Manó zongorajátéka nyitotta. A hangszeres előadások mellett ének- és táncprodukciókat is láthatott a közönség.

Az est díszvendégeként köszöntötték Nagy-Kalózy Eszter és Rudolf Péter színművészt. A házaspárt régóta kapcsolat fűzi az iskolához, hiszen gyermekeik is a Kiss Zenedében tanultak, és az iskola büszke rá, hogy egyikük a zenei pályát választotta.  

Az ünnepségen részt vett Csabai Péter, Pesthidegkúti Városrészi Önkormányzat elöljárója, Schanda Tamás, a Közoktatási, Közművelődési, Sport és Informatikai Bizottság elnöke, Riczkó Andrea és Lánszki Regő önkormányzati képviselő is.