Megújult óvodák

66

A nyár folyamán mintegy 150 millió forintból korszerűsítették az önkormányzati fenntartásban lévő Budakeszi úti és Labanc utcai óvodát. A hangsúlyt az energetikai fejlesztésekre helyezték.

A Budakeszi Úti Óvodába és Labanc utcai tagintézményébe látogatott szeptember 30-án Láng Zsolt polgármester és Dankó Virág alpolgármester. A vendégeket Kovács Ildikó, a Budakeszi Óvoda vezetője fogadta, és kalauzolta végig a megújult intézményekben. A Budakeszi úti óvoda épülete az energetikai fejlesztés keretében külső hőszigetelést kapott, és alternatív, a napenergiát hasznosító kollektorokkal szerelték fel. Ez utóbbinak köszönhetően a korábbihoz képest jóval kevesebbet kell a melegvíz-ellátásra költeni a jövőben. Az önkormányzat mintegy 63 millió forintot fordított a beruházásra.

Megújult a Labanc utcai óvoda homlokzata is: nemcsak hőszigetelt burkolattal borították be a falakat, hanem a külső nyílászárókat és a radiátorokat is kicserélték az intézményben. A 84 millió forintos beruházás keretében az óvoda tetejét, ereszcsatornáit, valamint a még elmaradt két vizes blokkot is felújították. A gyermekintézményben tavaly is felújítási munkák zajlottak. Akkor több mint 100 millió forintból készült el az épület belső tere és a játszótér. Ezeken felül mind a két épület kapott külső világítást és körbe új térburkolatot. 

Láng Zsolt polgármester és Dankó Virág az elkészült, közel 150 millió forintos beruházás megtekintésekor elmondták: az elmúlt nyolc évben sikerült nagyságrendekkel bővíteni a kerületben az óvodai férőhelyek számát. Meglévő óvodák felújításával és bővítésével, illetve új intézmények létesítésével az elmúlt nyolc évben harmadával, számszerűsítve 750-nel nőtt az óvodai férőhelyek száma, 1750-ről 2500-ra.