Megújult a macis játszótér

286

Nyáron a II. kerületben folytatódott a Pilisi Parkerdő és a fővárosi önkormányzatok együttműködése; a Parkerdő kivitelezésében újult meg a Macis játszótér és környezete Szépvölgyben. A gyerekek kedden vehették birtokukba az erdei élővilágot bemutató eszközöket.

Megújult a Görgényi út végében található Macis játszótér. A II. Kerületi Önkormányzat és a kivitelező Pilisi Parkerdő Zrt. együttműködésében megvalósult beruházás során kihasználták a koros fák nyújtotta árnyékot és a helyszín védett, eldugott jellegét. A 32 millió forintos önkormányzati támogatásból megvalósult játszótéren mozgalmas, erőpróbáló játékok és statikus szoborjátékok egyaránt helyet kaptak, biztonságos, ütéscsillapító burkolattal ellátva. A központi téma az erdei élővilág, azon belül is a barna medvék – kapcsolódva a játszótér jelképéhez, a maci szoborhoz, amelyet természetesen megőriztek. A főleg fából készült, egyedi tervezésű eszközök a kisebb és a nagyobb gyermekeknek is élvezetes szórakozást jelentenek. A kivitelező Pilisi Parkerdő tervei alapján a különböző hinták mellett az ügyességet alaposan próbára tevő oszlopbolyongó készült, valamint egyedi kalandmászóka kötelekkel és dzsungelhíddal. Az önkormányzat támogatása nemcsak a játszótérre, hanem a környezetének rendbetételére is szolgál: új utcabútorok kerültek ki, megújult a parkoló, az erdei sétaút és a szemetesek, így a környezet is méltó lett az egyedi játszótérhez.  

A játszótér átadóján dr. Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere úgy fogalmazott, az önkormányzat fontosnak tartotta, hogy minden támogatást megadjon a Pilisi Parkerdő Zrt. számára a játszótér felújításához, annak ellenére is, hogy nem önkormányzati tulajdonú és kezelésben lévő területen található. „Úgy gondoltuk, hogy a II. Kerületi Önkormányzat 32 millió forintos támogatásával nem csupán az itteni közösségeknek, családoknak adunk egy, a többi kerületi játszóterünkhöz méltó értéket, hanem az egész kerület egyik emblematikus szabadős helyszínének fejlesztését valósíthatjuk meg a Parkerdővel közösen” – mondta dr. Láng Zsolt. A polgármester hangsúlyozta azt is, az együttműködés célja városi erdőterületeink megóvása, a II. kerület természeti fenntarthatóságának, ezzel a kerületben élő családok életminőségének javítása.

Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója az átadón arról beszélt, a megújított játszótér mintapéldája a belépő szintű turizmusnak és a környezeti nevelésnek. „Azért is, mert olyan együttműködés keretében jött létre, ami bizonyítja: az erdész társadalom mellett a lakosság természetközeli kikapcsolódását, jó közérzetét az önkormányzat is fontosnak tartja” – mondta Reinitz Gábor. A Pilisi Parkerdő Zrt, vezérigazgatója kitért arra, a Parkerdő működési területén 3 millió ember él, képviseletüket 117 önkormányzat látja el, a helyhatóságokkal a cég napi kapcsolatban van. „Ez – tette hozzá Reinitz Gábor – nagyon fontos a lakossági igények felmérésében, a partneri együttműködés kialakításában, a környezettudatos szemlélet formálásában”.


Hivatkozások:

HírTV

Magyar Nemzet

Demokrata

Magyar Hírlap

M1 Híradó

Ripost

Origó 

Blikk