Megújult a Fenyves parki játszótér

127
A kerítés mellett cserjesort ültettek, valamint egynyári virágágyat is kialakítottak, amelyet bazaltkockasor szegélyez. Láng Zsolt polgármester a Fenyves park átadását követően elmondta, hogy választási programjában hangsúlyos szerepet kapott a zöldterületek megóvása, fejlesztése, amelynek részét képezi játszóterek, köztük elsőként a Fenyves park felújítása is.
– A mostani fejlesztés egyik eleme a fából készült kerítés elkészítése, így a kutyák nem tudnak bemenni a játszótérre, a gyerekek viszont nem tudnak onnan kiszaladni. Terveink szerint az elkövetkező négy év során a kerületi játszóterek megújulnak, megszervezzük azok őrzését, a parkőri szolgálatot, mert nagyon fontosnak tartom, hogy ezek az igen drága eszközök ilyen állapotban is maradjanak. A parkőri szolgálat bevezetése a közterület-felügyelet megerősítésével valósítható meg, akik különösen az esti és az éjszakai órában őriznék a kerület játszótereit, parkjait. Van olyan terület, amelyet zárható kerítés felszerelésével tudunk megóvni, de ez nem minden esetben illik a környezetbe, például a Fenyves parktól is idegen lenne egy magas fémkerítés, itt parkőrre van szükség, aki a rongálóktól, és adott esetben a hajléktalanoktól is megóvja a játszóteret.
Láng Zsolt végül elmondta, hogy a következő időszakban Hidegkúton a Községház és Szabadság út sarkán lévő játszóteret 30 millió forintos beruházással újjáépítik, a területét is közel háromszorosára növelik.