Megújul Pesthidegkút központja

64

Négy ütemben, több éves munkával újul meg Pesthidegkút központja. Jelenleg is zajlik a Máriaremetei út–Hidegkúti út csomópont átalakítása, átadták az új élelmiszer-áruházat és elkezdődik a Szolgáltatóház építése.

Ünnepélyes keretek között adták át a pesthidegkútiaknak a városrész központjában álló CBA-üzletet szeptember 12-én. Az üzletlánc a jeles alkalomból ajándékkosarakkal kedveskedett az első vásárlóknak. –  Hidegkúti üzletünk az 1992-ben megalakult cégünk bölcsője volt – emelte ki az átadáson Baldauf László, a CBA élelmiszeripari üzlethálózat elnöke. – Ma ezer négyzetméteres üzletünkben közel 3000 termék közül választhatnak a környéken élők, mindezt diszkontáron. 
A cég elnöke köszönetet mondott a vásárlóknak a türelemért, hiszen sokan kénytelenek voltak több átszállással, vagy gyaloglással távolabbi üzletet keresni az átalakítás idejére. 

                                                                                                                   
– Az önkormányzat négy ütemben, több éves munkával újítja meg Pesthidegkút központját, ennek egyik fejezete az áruház felújítása – mondta el Láng Zsolt polgármester a megnyitón. – A Hidegkút Kapuja elnevezésű projekt keretében a II. Kerületi Önkormányzat megszüntette a balkáni állapotokat a területen, majd 2011-ben átadták a 8000 négyzetméteres Bánffy György Emlékparkot. A Rezeda utcában 70 millió forintos önkormányzati ráfordítással megépült a Hidegkúti Rendészeti Központ, ahol a környék biztonságát felügyelő kamerahálózatot is figyelik a központban 24 órás szolgálatot ellátó rendőrök és II. kerületi közterület-felügyelők. 

A következő lépésként – nettó 147 millió forintból – korszerűsítik a Máriaremetei út–Hidegkúti út közlekedési csomópontot. A munkálatok jelenleg is zajlanak. A csomópont áteresztő-képességét kanyarodósávokkal növelik meg, külön sávból lehet majd lefordulni a város felől az Ördögárok utca irányába, illetve a Máriaremetei útra, a Máriaremetei útról balra, a Hidegkúti útra, valamint a város irányába. Várhatóan csökken a torlódás a környéken. A biciklisek számára külön sávot építenek és kerékpártárolót is kihelyeznek. A lakossági igényeket figyelembe véve a II. kerületi önkormányzat a fővárossal együtt tervezi, hogy a hűvösvölgyi végállomásnál egy 109 férőhelyes P+R parkolót hoz létre. 

A Pesthidegkúton élők régi igénye, hogy teendőiket helyben intézhessék. Erre nyújt lehetőséget a 2015. novemberében nyíló Szolgáltatóház. Az önkormányzat a helyi vállalkozókat is bevonta a városrészközpont felújításába. A leendő bérlőnk nagy része kötődik Pesthidegkúthoz, ezért pontosan tudják, ahogy a helyi polgárok milyen környezetben és milyen szolgáltatásokra tartanak igényt. Már az épület tervezésénél cél volt, hogy az kívül-belül igazodjon a zöld, családias jellegű városrészhez. A munkálatok hamarosan elkezdődhetnek.

A közel egy milliárd forintos magántőkével épülő Szolgáltatóház földszintjén a vendéglátó-profil és élelmiszer-kereskedelem kap helyet, a két emeleti szinten pedig a szolgáltatásokkal várják majd a vásárlókat. Itt fogadja majd az ügyfeleket az önkormányzat polgármesteri hivatalának kirendeltsége, a hidegkúti kormányablak, valamint a postahivatal. A CBA-üzlet avatásán adta át Láng Zsolt polgármester Somogyi Tibornak, a Szolgáltatóház igazgatójának azt az időkapszulát, amelyet az épület alapkövébe helyeznek majd el.

Hivatkozások:

Az MTV híradó honlapján olvasható hír- Több lépésben megújul Pesthidegkút központja

A Magyar Nemzet honlapján közzétett cikk -Korszerűsítik Pesthidegkút központját

A Fidesz.hu honlapján elérhető hír

Az inforádió honlapján elérhető hír – Több lépésben megújul Pesthidegkút központja

A 2.kerület.ittlakunk.hu portálon olvasható hír – 109 férőhelyes P+R parkoló létrehozását is tervezik a Hűvösvölgyi végállomásnál

Az élelmiszer.hu portálon közzétett cikk – Megújult a CBA egyik „bölcsője”

A HVG honlapján olvasható hír – P+R parkoló épül és kevesebb torlódás lesz Pesthidegkúton

A Tv2 Tények című műsorában 2014. szeptember 12 – én elhangzott interjú – Hidegkút Kapuja