Megújul a Szent János Kórház nővérszállója

98

A jövő év elején vehetik birtokba lakói a Szent János Kórház felújított és korszerűsített nővérszállóját. Az 1964-ben épült intézmény mára meglehetősen rossz állapotba került. A már jelenleg is zajló munkálatok során megújulnak a lakószobák, a társalgók, a vizesblokkok, az elektromos és fűtési rendszer és energetikai korszerűsítés is történik.

A július 17-én tartott sajtóbejáráson és -tájékoztatón beszédet mondott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője, Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke, valamint Láng Zsolt II. kerületi és Pokorni Zolán XII. kerületi polgármester. A II. kerület polgármestere optimizmusának adott hangot a magyar egészségügy fejlesztésével kapcsolatban. Emlékeztetett arra, hogy 2015-ben Szilágy Zsolt lokálpatrióta helyi lakos kezdeményezésére aláírásgyűjtés indult a Szent János Kórház fejlesztéséért, és tizenháromezer aláírás gyűlt össze a közép-budai egészségügyi ellátás javítása érdekében.

– A II. Kerületi Önkormányzat 1,5 milliárd forintot költött tíz év alatt egészségügyi beruházásokra – emelte ki Láng Zsolt. – Pesthidegkúton új mentőállomást, a Vízivárosban pedig Mozgásszervi Rehabilitációs Központot adhattunk át. Felújítottuk a háziorvosi rendelőket és tervezzük a járóbetegellátás elköltöztetését egy új és korszerű épületbe.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elmondta, hogy az összesen 486,5 millió forintba kerülő Kútvölgyi úti nővérszálló felújítása csak az egyike azon fejlesztéseknek, amelyek a következő években a fővárosban megvalósulnak – hangsúlyozta a miniszter megemlítve, hogy a következő időszakban az Egészséges Budapest Program keretében a Pest megyei és a fővárosi egészségügyi ellátás fejlesztésére kiemelt figyelem jut. 2017-ben már 40 milliárd forintot fordítanak eszközfejlesztésre és infrastrukturális beruházásokra.

Gulyás Gergely kiemelte, hogy a Szent János Kórház felújítása a legsürgetőbb a budapesti egészségügyi fejlesztések sorában, így a jelenlegi beruházás egy kis, de fontos lépés a kórház életében, amit remélhetőleg hasonló lépések követnek majd. A XII. kerület vezetőjétől, Pokorni Zoltántól megtudtuk, hogy a jelenleg zajló energetikai korszerűsítés 130 millió forintba kerül, és e felett a kormány további 350 millió forintot fordít a nővérszálló teljes körű, külső és belső felújítására. 

 

Hivatkozások:

Megújul a Szent János Kórház nővérszállója – olvasható a kormany.hu portálon

Milliárdok jutnak a nővérszállók felújítására – adta hírül a Magyar Idők 2017. július 17-én

„Az egészségügy hátrányát nem lehet ledolgozni pár nap alatt” – olvasható a Magyar Hírlap cikkében

Felújítják a Szent János Kórház nővérszállóját – adta hírül az OrientPress Hírügynökség

Megújul a Szent János Kórház nővérszállója! – olvasható a Lokál portálján

Megújul a Szent János Kórház nővérszállója – olvasható a 2017. július 20-án megjelent Ripostban

Végre egy jó hír: megújul a Szent János Kórház nővérszállója! – olvasható a Hidegkúti Kilátó magazinban